Serie:The Mortal Instruments 1-4
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2007 t/m 2011
Taal: Engels, deel 1, 2 en 3 zijn vertaald
Waardering: 
Add to Goodreads
Wanneer vijftien jarige Clary Fray naar de Pandemonium Club in New York City gaat, verwacht ze niet getuige te zijn van een moord, gepleegd door drie tieners bedekt met vreemde tatoeages en zwaaiend met bizarre wapens. En het lichaam verdwijnt voor haar ogen. Het is moeilijk om de politie te bellen wanneer de moordenaars onzichtbaar zijn  en er niets, zelfs geen drupje bloed, laat zien dat er een jongen is overleden. Was hij wel een jongen?
Dit is de eerste aanraking van Clary met de Schaduwjagers, krijgers die zich wijden aan de taak om de aarde te bevrijden van demonen. Het is ook haar eerste ontmoeting met Jace, een Schaduwjager die een beetje lijkt op een engel en maar zich gedraagt als een eikel. Binnen vierentwintig uur wordt Clary de wereld van Jace ingezogen wanneer haar moeder verdwijnt en ze zelf wordt aangevallen door een demoon. Maar waarom zouden demonen geïnteresseerd zijn in gewone mensen als Clary en haar moeder? En hoe kan het dat Clary de Schaduwjagers wel kan zien? Dat zouden de Schaduwjagers ook graag willen weten ....

Review:

In de eerste instantie moest ik even wennen aan de schrijfstijl van Cassandra Clare, het verhaal wordt verteld vanuit de 3e persoon en vanuit het oogpunt van verschillende personen en ik had in het begin een beetje het gevoel dat het van de hak op de tak ging maar het verhaal werd in zo'n rap tempo spannend dat ik daar al snel aan gewend was. Clary is getuige van een moord maar het lichaam verdwijnt voor haar ogen op onverklaarbare wijze, haar moeder wordt ontvoerd, ze wordt aangevallen door een demoon en ze wordt gered door een ontzettend botte schaduwjager, Jace. Ze wordt opgevangen in het huis van de schaduwjagers en komt in een wereld terecht die in niets meer lijkt op de wereld die ze kende. Ondanks dat hij zo bot tegen haar doet begint Clary gevoelens voor Jace te krijgen maar ze weet vaak niet waar ze met hem aan toe is. Hij is een ontzettend gecompliceerde persoonlijkheid wiens humeur van het ene op andere moment kan veranderen. Hij heeft een enorme eigendunk maar de manier waarop hij dat brengt maakt je altijd aan het lachen. Naast Clary en Jace maak je kennis met Simon, Clary's beste vriend, Isabel en Alex (broer en zus) en tovenaar Magnus Bane. Ook hun persoonlijkheid is goed uitgewerkt waardoor het verhaal nog meer diepte en karakter krijgt. Aan het einde van deel 3 is het verhaal afgesloten en is de serie compleet. Maar Cassandra heeft gelukkig een 4e deel uitgebracht. Het is een nieuw verhaal dat zich afspeelt in dezelfde plaats, dezelfde tijd en met dezelfde hoofdpersonen en heel goed aansluit op de andere delen. Ook van dit boek heb ik weer genoten en ik ben heel benieuwd hoe het nu weer verder gaat want er komen nog een deel 5 en 6. Wat ik ook zo leuk vind aan deze serie is dat het zich afspeelt in New York in deze tijd, je kunt je er daarom ook erg goed in inleven. Ook deze boeken zijn wat mij betreft weer een aanrader!


Er komt een verfilming aan van het eerste deel van de serie. Op het moment zijn ze druk bezig met de casting hiervoor. Fans van de boeken zouden graag Alex Pettyfer zien in de rol van Jace. Ik moet zeggen dat ik hem ook wel graag in deze rol zou willen zien. Vanaf het allereerste moment dat zijn naam verbonden werd met die van Jace zag Jace er voor mij zo uit .......
en zeg nou zelf, daar is toch niks mis mee ;-)
Hij speelt trouwens ook in de film Beastly, waarvan je de beoordeling van het boek hier kan vinden en in de film I am number Four die op dit moment in de bios draait. Het boek van deze film heb ik ook gelezen en daar zal ik binnenkort wat over schrijven.