Annabel Chase - Wild Knight
Serie: Midnight Empire: The Tower #1
Genre: Fantasy, Paranormal, Adult
Gepubliceerd: 2021
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
In a world of darkness where royal vampires are in charge, I spend my days working as a knight in the city formerly known as London. Instead of a lance and a horse, I rely on my trusty axe, Babe, and ride the occasional dragon. Every day new threats emerge that require a dash of magic and a dollop of attitude. Good thing I have both. Naturally danger comes with the territory. What no one knows is just how dangerous it is for me. If our vampire overlords discover what I am, they’ll execute me on the spot—no questions asked—which is why I avoid them at all costs. Until now. If only this one didn’t have a lethal reputation, a princely pedigree, and a quest that leads to more questions than answers. The heat between us doesn’t help matters. Unfortunately I can’t refuse a royal command, so I’m stuck until the job is complete. And even if the job doesn’t kill me, the truth just might.

Mijn eerste kennismaking met een boek van Annabel Chase is meteen een goede.

Duister

Het is een verhaal waarin verschillende wezens voorkomen in een bijzondere en duistere wereld. Letterlijk. Doordat alle vulkanen op aarde in één keer uitgebarsten zijn hult de wereld zich in duisternis door al het as dat in de atmosfeer blijft hangen. Daardoor zagen Vampiers hun kans schoon en namen de wereld over. Zij zijn de heersers over alle andere wezens waarvan mensen de laagste rang bekleden.

London

In deze duistere wereld volgen we London. Ze werkt als Knight voor een ieder die haar hulp nodig heeft.  London is bijna nergens bang voor, alleen voor Vampiers. Ze mijdt ze zoveel mogelijk maar wanneer ze door één van haar klussen de aandacht trekt van Vampier prins Callan kan ze zijn verzoek om hem te helpen niet weigeren.

1 POV

Jammer genoeg krijgen we alleen de pov van London. Graag had ik ook in het hoofd van Callan willen kruipen. Al was het alleen om er achter te komen wat hij nu precies van zijn huidige leven vindt. Want hij leeft wel onder hele bijzondere omstandigheden in de Royal Family.

No nonsense

Wat ik erg fijn vind is dat het geen heel lang boek was maar dat het niet gehaast of afgeraffeld aanvoelde. Alles wordt netjes afgewerkt en ik ben niet met vragen blijven zitten.  Het verhaal heeft een fijne snelheid en London is een no nonsense personage die niet doordraaft over dit of dat. 

Romance

Ik kan niet zeggen dat ik het gemist heb maar er zit weinig tot geen romantiek in dit eerste deel. Prins Callan is naar mijn idee wel de love intrest maar er gebeurt op dat gebied helemaal niks. Maar ik had ook geen tijd om het te missen want Londen heeft het veel te druk met alle problemen die op haar pad komen.

In het kort

Zoals ik hierboven al zei is dit een goede eerste kennismaking.
De schrijfstijl bevalt me heel goed, de wereldopbouw is leuk en bijzonder en de verschillende wezens die dit verhaal rijk is zijn ook bijzonder; ze zijn niet de doorsnee wezens waarover we vaak lezen maar hebben of bijzondere gaven of zien er net even anders uit dan 'normaal'.