Elizabeth O'Roark - Across Eternity
Serie: Parallel #4
Genre: Adult, Time Travel
Gepubliceerd: April 2020
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Everything changed for Henri and Amelie when she left, and now—with war on the horizon and a challenge she never could have foreseen—Amelie will learn what the prophecy really means for them, herself most of all.

OMG, wat een reis, wat een verhaal!
Emoties stromen over op het moment dat ik dit schrijf, meteen nadat ik het boek heb dichtgeslagen.

Het lot

Het huilen staat me nader dan het lachen ook al hebben Amelie en Henri hun happy end gekregen.
Het is namelijk niet een normaal happy end. Ik had het zo graag anders voor hen gezien, een compleet en normaal leven, maar ze moeten het doen met wat het lot hen toebedeelt heeft. En, laten we wel wezen, ze zijn nog altijd beter af dan vele anderen. Maar toch, de reis naar dit einde was er eentje vol angst, pijn, hoop, verdriet en geluk.

Rollercoaster

In de eerste instantie had ik deel 1 van deze duologie 5 sterren gegeven want ik vond het een geweldig goed boek. Maar na het lezen van deze heb ik het wat bijgesteld en heeft deel 1 een halve minder gekregen want deze was zo mogelijk nog beter. We maken hierin zoveel mee, het grootste gedeelte van het boek heb ik nagel bijtend en met een knoop in mijn maag gelezen.

Overleven

Na de cliffhanger van deel 1 moet Amelie levend uit de klauwen van mensen zien te komen die de meest gruwelijke dingen met time travelers van plan zijn. Met het hart in de keel en nagel-bijtend volgde ik de dingen die ze moest doen om te overleven en geloof me, die waren niet voor de faint of heart. En als ze na maanden eindelijk terug keert naar de farm en Henri komt ze in een situatie terecht die zo onverwacht en pijnlijk is…..daarvan kreeg ik die knoop in mijn maag…..en het is de start van een opéén stapeling van dingen die hun leven nog moeilijker en ontzettend gevaarlijk maken.

Zwarte Periode

Ik zag er een beetje tegenop om in de oorlogsjaren van dit boek terecht te komen. Van tevoren hoopte ik dat alles in kannen en kruiken zou zijn voordat hij uit zou breken maar dat was niet het geval. Ik heb films gezien, ben in Auswitch geweest en weet genoeg van die zwarte periode in de geschiedenis dat ik er geen boeken meer over wil lezen. Maar we doken er niet echt diep in gelukkig. Natuurlijk kon enige interactie met de vijand niet uitblijven en dat was wat mij betreft al spannend genoeg.

Geen Garantie

Het hele time travel concept werd wel een klein beetje ingewikkelder naarmate we verder in het verhaal komen maar ik hoefde er toch niet al te veel over na te denken. Wat dit verhaal wel heel duidelijk maakte is dat tijd reizen lang niet altijd goed uitpakt en dat er maar iets hoeft te gebeuren waardoor alles veranderd en je plannen compleet in het water vallen. Het is dus geen garantie voor een goede afloop

In het kort

Vanaf het begin van deze duologie was ik totaal begaan met de levens van onze hoofdpersonen. Amelie groeide van een naïef meisje uit onze eigen tijd, naar een sterke jonge vrouw die zich het kaas niet van het brood liet eten en als een leeuwin vocht voor haar man en kinderen in een tijd zoveel moeilijker en gevaarlijker.
Het is een ontzettend goed geschreven verhaal en iedereen die houdt van tijd reizen raad ik deze duologie aan!