Stacey Marie Brown - Winterland Tale 1&2
Serie: The Winterland Series #1 #2
Genre: AdultFantasy
Gepubliceerd: July 2019
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Your holiday season is about to get deliciously naughty... What if Alice Liddell’s story didn’t happen the way you think? What if it wasn’t Wonderland she fell into, but Winterland. This mad tale is dark, twisted, sexy, and nothing like the legend you know. After losing her job and finding her boyfriend/boss cheating on her with her replacement, twenty-five-year-old Alice Liddell has moved back home to save money and regroup. She doesn’t think things can get worse until her younger, more responsible sister, Dinah, gets her a job—as a Christmas elf. Dressed in a slutty costume with fathers peeking down her top and kids vomiting on her, she wants nothing more than to escape the reality of her life. When she sees a sexy, shirtless man, carrying a glowing red light, and bearing antlers, her curiosity gets the better of her. But following him might be the biggest mistake she ever made. Falling into another realm, Alice finds herself in the world of holiday legends and fairytales. But she is not prepared her for the dark madness of this place. Nothing is what is seems and no one is what they are in the fairytales. Even the mysterious, sexy Scrooge. Welcome to Winterland, where the good guys from the North Pole have gone bad, and the only way to survive is to descend into its madness.

Alice in Wonderland ontmoet kerst. Zo kan ik deze duologie in het kort omschrijven.
En Stacey Marie Brown heeft van deze ontmoeting een ontzettend fantasierijk verhaal weten te maken.

Herkenbaar

Vanaf het begin werd ik samen met Alice Winterland ingezogen en ontmoette ik bijzondere, maar vooral herkenbare figuren uit zowel Wonderland als de kerst verhalen. Maar hun karakters komen lang niet altijd overeen met de originelen. Figuren die je kent als aardig zijn soms helemaal niet aardig.

Ongerust

In de eerste instantie was ik teleurgesteld dat dit een duologie was.
Niet omdat ik het niet leuk vond, integendeel, maar ik had me er helemaal op ingesteld dat het een stand alone zou zijn en toen ik het einde van het 1e boek naderde en de problemen nog lang niet opgelost waren werd ik een beetje ongerust. En na wat speurwerk ontdekte ik dat ik het verhaal van Alice verder moest lezen in Ascending from Madness.

Verrast

Maar ook dat boek werd ik weer ingezogen want de manier waarop SMB het verhaal verder spint terwijl we weer terug zijn in onze wereld is zo ontzettend origineel. Ik vind het altijd knap wanneer een auteur een verhaal zo in elkaar weet te zetten dat je bij elke twist weer verrast wordt. En verrast worden we zeker! En ik was helemaal niet meer teleurgesteld dat ik nog een 2e boek moest lezen voor ik wist hoe het af zou lopen met Alice en haar vrienden.

Vloeken

Ik zou zo ontzettend veel willen vertellen over deze duologie. Over de twist & turns, de wereldopbouw en mijn favoriete personages.
Ik was al begonnen met een lijstje van personages die de revue passeren maar heb er vanaf gezien die hier neer te zetten. Zelf vond ik het geweldig spannend om te bedenken welk personage er nou weer op zou komen draven en dat wil ik degenen die deze duologie nog willen gaan lezen niet ontnemen.
Wat ik wel kan vertellen is dat er veel gevloekt wordt maar op zo’n fantastische manier. ‘Holy Christmas Stockings’ om maar een voorbeeld te geven. Ze zijn dus niet aanstootgevend, eerder hilarisch. Het was één van de dingen die ik erg leuk vond van The Winter Tale 1&2.

In het kort

Achteraf was ik even te vroeg met deze duologie, ik had hem rond de kerstdagen moeten lezen om het kerstgevoel nog meer te versterken.
Maar ik ben enorm onder de indruk van deze duologie.
Ik had geen idee wat ik ervan kon en moest verwachten maar als fan van Stacey Marie Brown leek het me wel een safe bet. En dat was het en zoveel meer. Ze heeft hiermee weer dubbel en dwars bevestigd waarom ik fan van haar ben.
Een regelrechte aanrader!!