Annette Marie - The Guild Codex: Demonized
Serie: The Guild Codes: Demonized 1, 2, 3 & 4
Genre: New Adult, Fantasy, Paranormal
Gepubliceerd: September 2019
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Rule one: Don't look at the demon. When I arrived at my uncle's house, I expected my relatives to be like me—outcast sorcerers who don't practice magic. I was right about the sorcery, but wrong about everything else. Rule two: Don't listen to the demon. My uncle chose a far deadlier power. He calls creatures of darkness into our world, binds them into service contracts, and sells them to the highest bidder. And I'm supposed to act like I don't know how illegal and dangerous it is. Rule three: Don't talk to the demon. All I had to do was keep my nose out of it. Pretend I didn't find the summoning circle in the basement. Pretend I didn't notice the shadowy being trapped inside it. Pretend I didn't break the rules. But I did, and now it's too late.

Tot een paar maand terug was ik een groot fan van alle boeken van Annette Marie.
Maar The Guild Codex:Spellbound stelde mij enorm teleur, het was niet wat ik van deze auteur gewend ben.

Ik wilde haar echter het voordeel van de twijfel geven en besloot een poging te wagen met The Guild Codex: Demonbound. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb want die is precies waarop ik hoopte en wat ik verwacht had van een serie van Annette Marie.

Humoristisch

Demonized is spannend maar ook ontzettend humoristisch.
Dit komt vooral door de demon Zýlas. Hij vind mensen maar zwak en raar en er zijn natuurlijk enorm veel spraakverwarringen. En dingen die wij mensen niet zeggen om een ander te sparen vliegen gewoon uit zijn mond omdat hij niet anders gewend is in zijn wrede, koude wereld. En daarmee jaagt hij regelmatig mensen de stuipen op het lijf.

Robin

Onze andere hoofdpersoon is Robin.
Het verhaal wordt verteld vanuit haar pov en ze is een leuk personage. Ze is een nerd en best wel onzeker en verbind zich per ongelijk met een demon. Maar wonderlijk genoeg kan ze wel vrij vlot goed met de demon overweg. Niet dat ze elkaar meteen vertrouwen; hij boezemt haar lange tijd angst in, maar ze laat zich niet door hem intimideren, laat het niet merken in ieder geval.

Geen romantiek

Waar ik Annette Marie onder andere altijd heel goed in vind is het romantische aspect in het verhaal. In het eerste deel van Demonized is er echter nul komma nul romantiek te vinden. Toch vond ik dat niet zo erg omdat het vanaf het eerste moment wel ontzettend intrigerend is en de spannende momenten elkaar in rap tempo opvolgen. En daar door is het niet, zoals TGC:Spellbound, langdradig geworden.

Wraak

De rode draad in deze serie is de wraak die Robin wil nemen op de moordenaar van haar ouders en haar belofte aan Zýlas om een manier te vinden om hem weer terug naar zijn eigen wereld te krijgen. Omgekeerd heeft Zýlas belooft Robin te beschermen tijdens haar wraak pogingen en zoektocht naar een oplossing voor zijn terugkeer naar de demon wereld. Maar ook al is hij een supersterke demon, hij is geen match voor de demon die in het bezit is van Robin’s vijand. Het zorgt voor veel spannende gevechten en een hoop, soms ernstige, verwondingen.

Romance

Pas in deel 3 begint er een beetje romantiek in te sijpelen en ik vind het knap van Annette Marie dat ze een compleet emotieloos persoon toch mijn hart heeft weten te laten raken. Om nog maar te zwijgen over zijn uiterlijk. Hij heeft menselijke gelaatstrekken en sexy abs maar is voor de rest op en top demon met een staart, hoorns en een bijzondere huidskleur. Niet bepaald je droomman en toch stevent hij tegen het einde van de serie richting de titel book-boyfriend.

Spellbound

De Mages uit Spellbound maken ook hun opwachting in Demonized.
Voordat ik aan Demonized begon had ik ergens gelezen dat je na deel 4 van Spellbound om en om de delen van Spellbound en Demonized moet gaan lezen voor het grootste leesplezier. Daar had ik niet zoveel zin in dus waagde ik het erop en las de 4 delen achter elkaar.
Nou, ik kan niet oordelen of dat voor Spellbound geldt, maar ik kan wel zeggen dat je Demonized heel goed aan één stuk kan lezen. Ik heb niet het idee dat ik wat gemist heb of dat het minder spannend was. Integendeel, het was een rollercoaster ride waar je U tegen zegt.

Waarschuwing

Maar waar ik wel voor wil waarschuwen is dat we in deel 2 of 3 iets te weten komen over één van de 3 Mages uit Spellbound wat enorm belangrijk is. Misschien is het er in deel 4 van Spellbound ook al uitgekomen maar zo niet dan ben je gewaarschuwd.

In het kort

Aangezien dit een behoorlijk lange recensie geworden is van de 4 boeken houd ik het, zoals het kopje van deze alinea aangeeft, kort.
The Guils Codex: Demonized is een aanrader! Ik heb ervan genoten!