Kate L. Mary - The Loudest Silence
Serie: Oklahoma Wastelands #1
Genre: Horror, New Adult
Gepubliceerd: July 2018
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
When Regan was a young girl living in the small town of Altus, OK, Kellan was just her brother’s best friend. Then the virus came, turning the world’s population into zombies, and he became so much more. They were only kids, but he saved her. Watched over her. Kept her alive. And he’s been doing the same thing every day since. After living the apocalypse for nine years, Regan thought they’d experienced every kind of loss and terror imaginable. But when a new group starts wreaking havoc in the Oklahoma wastelands where they live, Regan and Kellan are faced with a new set of horrors. When they cross paths with a teenage girl, offering to help seems like the right thing to do. But Regan and Kellan soon discover that lending aid to the girl very well could lead to their undoing.

Ik was ‘blown away’ om het zo maar even uit te drukken, van het eerste boek dat ik las van deze auteur, Outliers. En ook de rest van die serie was geweldig. Daarna las ik nog twee zombie novels van haar, niet zo leuk als The Outliers, maar leuk genoeg.

Na lange tijd kreeg ik ineens weer zin om een zombie boek te gaan lezen en koos voor deze van Kate L. Mary.

Zombie romance

Ook al is dit een heel ander verhaal dan The Outliers, ik had een beetje gehoopt dat het net zo hard, spannend en gruwelijk zou zijn met daarnaast een vleugje romantiek.
Wat ik kreeg kan ik het beste omschrijven als een zombie romance. In principe niks mis mee, als ik dat gewild had. Maar dat wilde ik dus niet.

Reagan

Reagan is de hoofdpersoon in dit boek en we krijgen alleen haar pov. Jammer want ik had ook graag in het hoofd van Kellan willen kruipen. Aan de andere kant, misschien maar goed ook anders had ik nog meer ‘gezeur’ moeten aanhoren over gevoelens. Want dat is toch wel hetgeen waarover het meest geschreven is, de verliefdheid van Reagan op Kellan.
Ik vind het jammer dat dat het belangrijkste van het boek gemaakt werd terwijl er zoveel andere dingen speelden en de potentie van een spannend en gruwelijk verhaal volop aanwezig was.
Maar confrontaties met zombie’s bleven vrijwel uit en de spannendste momenten moesten komen van schermutselingen met andere mensen.

In het kort

Meer dan dat ik teleurgesteld ben heb ik er niet over te zeggen