Chari Lynn Feener - Within Ash and Stardust
Serie: The Xenith Trilogy #3
Genre: Science Fiction, Young Adult
Gepubliceerd: July 2019
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
On Earth, Delaney is a normal teenager who recently graduated high school with a fantastic best friend and a loving boyfriend. But Delaney isn’t on Earth. She’s on Xenith, a war-torn planet half a galaxy away. Originally mistaken for an alien princess, Delaney has gone from kidnapped imposter to the recognized heir to an alien throne. Oh, and she’s engaged to the prince of an enemy nation whose ruthless father is on the warpath. Torn between two planets, two fates, and two loves, Delaney is finally ready to choose her own destiny in Within Ash and Stardust, the stunning conclusion to Chani Lynn Feener’s Xenith Trilogy.

Ik vloog als een speer door deze 3-delige serie.
Het was de 1e keer dat ik iets van deze auteur las maar zeker niet de laatste.

Intiges

Dit laatste deel gaf ik een ster minder. Niet omdat het minder spannend is, want het blijft spannend tot het einde, maar omdat ik moeite had met de politieke intriges en al die voorbereidingen die getroffen moesten worden voor mij soms iets te langdradig waren.

Jammer

In dit laatste deel miste ik ook de romantiek waar deel 2 zo boordevol van zat. Tja, ik leef voor de romantiek.
Het blijft wel een love triangle maar meer omdat er 2 jongens strijden om Delany dan dat Delany daar zelf mee bezig is. Tenminste niet bewust. Het is voor ons daarom heel erg moeilijk om in te schatten van wie ze houd; of ze terug gaat naar de aarde met Rukus of bij Trystan op Xenith blijft. Ik was er eigenlijk wel over uit bij wie ik vond dat ze moest blijven, maar dat neemt niet weg dat ik aan het einde toch even moest slikken toen de ander alleen achter bleef. Ze waren me beide dierbaar geworden gedurende dit verhaal.

Raar

Wat ik eigenlijk miste, en een beetje raar vond, is dat er in de laatste twee delen nooit meer gesproken is over hoe het op de aarde zou zijn. Of vrienden en familie ook op zoek waren naar Delany. Ze was in deel twee voor de 2e keer gekidnapt dus ik kan me zo voorstellen dat er mensen, net als de eerste keer, op zoek waren naar haar.

In het kort

Dit is een erg leuke Science Fiction serie met aliens die er net zo uit zien als mensen, ze zijn alleen iets groter dan de gemiddelde mens. En ook de wereld, gebruiken en tradities van de aliens zijn erg interessant.