Stacey Marie Brown - Rise From The Embers
Serie: Lightness Saga #4
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
The King has fallen! While Stavros moves to take over Lars’s throne, the war for the entire kingdom begins. However, this is no ordinary war against Seelie or Unseelie. The real enemy is the most powerful object in the world. The Stone of Fail. Lars isn’t the only one the stone wants. Zoey Daniels is next on its list. And the stone will do whatever it takes to finally get the girl. With a battle on all sides and lives of those they love threatened fae, humans, Druids, pixies, and a certain sprite-monkey will have to come together to save the true King, along with the world, from destruction. Out of ashes, true heroes Rise from the Embers. Don’t miss the FINAL installment of the Dark/Light/Collector Series, where your favorite characters unite to try and protect those they love, and the earth from the ultimate opponent. Ember, Zoey, Kennedy, and Fionna lead the fight, but be prepared…Not everyone will make it out alive.

Dit boek was…..verrassend.
Ik had er een bepaalde verwachting van maar het verliep compleet anders.

Meerdere pov’s

In plaats van een vervolg van het leven van Lars en Fionna was dit een vervolg van de levens van alle hoofdpersonen uit de voorgaande series. Maar alleen de vrouwelijke hoofdpersonen kwamen aan het woord. En dat was leuk! Ja echt, ik vond het leuk…..tot we bij de eindstrijd aankwamen.

Ik genoot zo van de voorgaande series dat ik echt heel blij was weer in het leven van Ember, Zoey en Kennedy te kunnen kruipen. En natuurlijk in dat van hun wederhelften Eli, Ryker en Lorcan. Dat zorgde wel voor een groot aantal seks scenes want buiten dat die mannen echte alpha’s zijn bezitten ze ook over een enorme seksdrive. Maar dat was niet erg want het was perfect verwerkt in dit super spannende boek waarin alles op zijn pootjes terecht moet komen.

De enige wiens pov ik enorm gemist heb in dit boek is die van Lars. Ik was nog niet klaar met hem. Wilde nog meer van zijn kant horen, vooral na The Fall of The King. Maar Lars was niet bij machte om zijn zegje te doen.

Langdradig

Helaas begonnen die verschillende pov’s met op het laatst, in de eindstrijd, tegen te staan. Dit kwam omdat de auteur telkens weer een stukje terug in de tijd begon om halverwege het hoofdstuk aan te komen bij het punt waar we in het vorige hoofdstuk, en de voorgaande pov, gestopt waren. Dat maakte het langdradig. Ik snap wel dat elke hoofdpersoon iets anders meemaakte voor ze bij dat punt aanlandden maar toch, dat had voor mij niet gehoeven.

Ingewikkeld

Er is een hele goede reden waarom we geen Lars tijd meer krijgen, maar heel af en toe zien we een glimps van hemzelf en pikken we een fragment van zijn gedachten op. Ik heb mij regelmatig af zitten vragen of hij ooit weer terug zou kunnen komen en toen Fionna hetzelfde overkwam dacht ik dat ze beiden het leven zouden laten. Er volgde echter een ontknoping die op zijn zachtst gezegd nogal ingewikkeld was. Dat was moeilijk te volgen.

In het kort

Net als voorgaande keren kan ik zeggen dat het weer geweldig was om in deze fantasie wereld terecht te komen. En dat ik alle hoofdpersonen uit de voorgaande series weer zag was de kers op de taart. Dat maakte de duologie binnen deze serie (eigenlijk mag ik het dat niet meer noemen bedenk ik mij nu) ontzettend leuk.