Annette Marie - The Blood Curse
Serie: Spell Weaver #3
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
When Clio conned her way into the Underworld, her job was to steal magic that could protect her homeland. Instead, she escaped with the rebel son of a notorious spell weaver family. And in the process, she exposed his most calamitous spell, putting her people—and all magic—in peril. Now she and Lyre face two impossible feats: recover his creation, and do it before his family catches up to them. But when the spell is unleashed with devastating results, caution is no longer an option. Clio and Lyre's only chance lies in combining their strength, but to make it out alive, they'll need magic more dangerous than they've ever wielded before. And if they fail, the realms will pay the price.

Wow, wat een geweldige conclusie is dit.
Het had alles wat ik maar had kunnen wensen; spanning, humor, onverwachte twists & turns, romantiek…..eigenlijk alles wat ik gewend ben van Annette Marie.

Terug bij af

Clio, Lyre en Ash strijden in dit laatste deel onverminderd voort om de gevaarlijkste magie die Lyre ooit creƫerde uit de handen van de evil prince te halen, maar waar twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen. Ze zijn dus terug bij af en een nog veel gevaarlijker, en bijna onverslaanbare vijand, heeft het ding nu in handen. Zelfs Lyre, die over het algemeen redelijk onverschrokken is ziet het somber in.

Offer

Naast alle spanning en verdriet is het ook heerlijk romantisch maar ja, wat wil je met een incubus in de hoofdrol. Het is echter wel met een trieste ondertoon want de sterren staan niet gunstig voor Lyre en Clio. Een incubus met een vaste, monogame relatie?? Not done. En Clio’s achtergrond en de toekomst die ze tegemoet gaat vragen haar een besluit te nemen dat haar hart zal verwoesten.

Cheater?

Het is bovenstaande wat mij duidelijkheid verschafte in datgene wat mij dwars zat toen ik aan deze serie begon. In mijn recensie van The Night Realm kun je lezen wat dat was, en nu heb ik meer begrip voor de Lyre die hij in Steel & Stone was en is dat knagende gevoel helemaal verdwenen. Ik kreeg daarvoor in de plaats enorm veel respect voor hem en Clio.

Samengevat

De start mag dan iets minder zijn geweest dan ik verwacht had, voor de rest heb ik genoten van Spell Weaver. Het had alles waardoor ik fan ben geworden van Annette Marie. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl en ze weet de spanning, humor, verdriet en romantiek op een hele goede manier uit te balanceren. Natuurlijk vind ik het nu super jammer dat ik al weer door deze serie heen ben maar er is 1 lichtpuntje; er komt een spinn-off met Ash, Piper, Lyre en Clio in de hoofdrollen.

Als ik heel eerlijk ben zat ik niet te wachten op een vervolg waarin deze 4 wederom een hoofdrol gaan spelen. Niet omdat ik het niet leuk vind, oh nee, maar omdat ik weet wat Annette Marie kan na het lezen van Red Winter Trilogy en ik ben ontzettend benieuwd met wat voor fantasie werelden ze nog op de proppen komt. Maar na het lezen van de bonus epiloog krijg ik er toch wel ontzettend veel zin in.

Gelukkig kunnen we tussendoor (in 2019, wat duurt dat nog lang ) een nieuwe serie verwachten, maar waar die precies over gaat?? Ik wacht met spanning af.

Lees volgorde Steel & Stone en Spell Weaver

Heb je nog niets gelezen van deze auteur en wil je je begeven in haar demonen wereld, dan raad ik je aan te beginnen met de serie Spell Weaver, daarna Steel & Stone en als laatste de bonus epiloog.
Het liefst had ik het ook in deze volgorde gelezen maar aangezien ze niet in die volgorde uitgegeven zijn…..
Het doet niets af aan mijn beleving van deze series maar ik vind dit een logischer volgorde .