Alwyn Hamilton - Hero at the Fall
Serie: Rebel of the Sands #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
When gunslinging Amani Al'Hiza escaped her dead-end town, she never imagined she'd join a revolution, let alone lead one. But after the bloodthirsty Sultan of Miraji imprisoned the Rebel Prince Ahmed in the mythical city of Eremot, she doesn't have a choice. Armed with only her revolver, her wits, and her untameable Demdji powers, Amani must rally her skeleton crew of rebels for a rescue mission through the unforgiving desert to a place that, according to maps, doesn't exist. As she watches those she loves most lay their lives on the line against ghouls and enemy soldiers, Amani questions whether she can be the leader they need or if she is leading them all to their deaths.

Door de prachtige cover van dit derde en laatste boek werd de serie Rebel of the Sands onder mijn aandacht gebracht en ik had op dat moment niet kunnen vermoeden dat ik zo weg zou zijn van dit verhaal. Want dat is het, ont-zet-tend goed!

Adembenemend

We stappen het eerste hoofdstuk in de rollercoaster en komen er pas weer uit op het einde. Het is een adembenemend laatste deel.
Onze hoofdpersoon Amani strijd onverminderd voort samen met haar groep rebellen. Maar het is een ongelijke strijd tegen de onverwoestbare machines van de sultan. Er is maar 1 manier om die machines een halt toe te roepen en Amani is de enige die dat kan doen. Het nadeel is alleen dat ze er zelf zeer waarschijnlijk het leven bij zal laten.

Moeilijke keuzes

Maar voor het zover is gaan we regelmatig de strijd aan met de vijand en lijden we zware verliezen. En Amani moet keuzes maken die je nooit in je leven hoopt te hoeven maken. Mijn hart brak voor haar en ik bewonderde haar om de kracht die ze op die momenten toonde. Vaak had ze geen keus maar dan nog, ik weet niet of ik het had kunnen doen.

Zwakkeling

Ook in dit boek stelt de romantiek weinig voor. Ze hebben er ook helemaal geen tijd voor maar er zijn maar weinig momenten waarop je echt ziet/voelt dat Jin en Amani iets voor elkaar voelen. En heel eerlijk gezegd vond ik Jin af en toe een zwakkeling. Ook in dit boek haak hij af wanneer het er op lijkt dat Amani haar dood tegemoet gaat. Vreselijk zwak en het irriteerde me mateloos. Nee, ik zie mijn mannelijke hoofdpersonen liever wat stoerder/sterker op zulke momenten. Voor de rest was het echt wel een leuke jongen maar dit viel me in deel 2, en nu ook weer in deel 3, erg van hem tegen.

In het kort

Genoten heb ik van deze fantastische serie boordevol avontuur en fantasie. Het is een avontuur als geen ander met een groot fantasie gehalte, opvallende personages met bijzondere gaven, minder opvallende personages met zo hun eigen kwaliteiten, een meedogenloze Sultan die onttroond moet worden, een Djinni met zo zijn eigen agenda, een groep gevangen Djinni’s en een prachtige maar harde wereld.