D.N. Hoxa - Heartbeat
Serie: Morta Fox #1
Genre: New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
When I first saw the monster hidden in the dark, teeth sharp and face covered in blood, the first thing I did was jump over Boston's Wall of Protection to warn the people inside it. Turns out the people already knew, and all I did was turn myself into a delicious little snack for the most terrifying creature to have ever existed. I was sure he’d kill me. He didn’t. Instead, he turned me into one of them. Being saved against your own will is no fun, especially when the knight in shining armor is a vampire who calls himself Hammer. He’s arrogant, flirty, and even more stubborn than me. Left with no other choice but to make a deal with him, I soon find out that I’m not just your usual bloodsucker. I’m something far worse. But at least I’m no longer all alone. Promises are not to be broken in my newfound world, and when my part of the deal is done, Hammer has seven days to complete his. If he does, I will no longer be alive.

Na vier boeken achter elkaar half gelezen weg te hebben gedrukt op mijn ereader, begon ik mij een beetje zorgen te maken. Ik had zin in lezen maar geen enkel boek, en geen enkel genre, sprak me echt aan.Totdat ik deze auteur ontdekte. Ik had nog nooit van haar gehoord maar ik kon zo 3 series aan mijn tbr lijst toevoegen die mij de hoop gaven dat ze mijn mini leesdip in de kiem zouden smoren.

Duister

Ik besloot te beginnen met Morta Fox, een 3-delige vampier serie, en tot mijn verbazing had het verhaal me al vrij snel te pakken. In het begin deed het me een beetje denken aan The Immortal Rules van Julie Kagawa. Het gaf me namelijk hetzelfde duistere gevoel als dat boek. Ook deze wereld is duister, grauw, hard en kleurloos.

Het einde

En Morta’s huidige leven en trieste verleden geven je ook geen gevoel van rozengeur en maneschijn.
Vanaf het moment dat ze geboren was, tot op heden, is ze verguisd, slecht behandeld en verstoten. Ze vertrouwd niemand, maar heeft een goed hart. En dat goede hart komt haar duur te staan. Want wanneer ze een monster een man ziet doden en besluit de mensen binnen de ommuurde stad te waarschuwen, dezelfde mensen die haar met de nek aankeken, betekent dat het einde van haar menselijke bestaan.

Morta & Hammer

Morta vond ik een ontzettend leuke persoonlijkheid.
Ze is koppig, heeft haar weerwoordje altijd klaar en laat zich door niemand van de wijs brengen. En ze weet wat ze wil; dood.
Voordat ze vampier werd had ze al een ellendig bestaan, maar ze was in ieder geval nog mens. Nu heeft ze een nog ellendiger bestaan en is ze een vampier. Een monster. En daarmee kan ze niet leven. Maar ze zit niet bij de pakken neer. Vol overgave helpt ze Hammer zodat die zijn einde van de deal die ze gemaakt hebben na kan komen.

Hammer is een 300 jaar oude vampier. Maar hij is niet de arrogante koude kikker die je zou verwachten in zo’n oude vampier aan te treffen. Hij heeft zijn menselijke trekjes behouden. Tenminste, dat is de kant die Morta en wij te zien krijgen.
Ook hem vond ik een aangename persoonlijkheid om over te lezen. Maar hij heeft zijn eigen agenda en hij stemt in met de deal: Morta vind wat voor hem en als tegenprestatie zal hij haar doden.

Leuk & niet leuk

De interacties tussen Morta en Hammer zijn ontzettend leuk. Hun conversaties zijn pittig en onvoorspelbaar en grappig om te lezen.
Wat ik iets minder vond is dat er telkens weer teruggevallen werd op Morta’s verleden en dan met name het waarom ze reageert zoals ze reageert. Dat ze zo wantrouwend is is prima maar het hoeft niet elke keer genoemd en benoemd te worden. Ook vond ik Morta’s ontwikkelende crush op Hammer af en toe te kinderachtig en te zeurderig.

In het kort

Gelukkig heb ik in dit boek mijn zin in lezen terug gevonden.
Het was leuk en interessant genoeg om mijn aandacht vast te houden. Het is een half dystopian half paranormal want van de wereld zoals wij die kennen is niets meer over behalve 3 ommuurde steden: New York, Boston en Washington. Er is enig leven buiten die steden maar dat is een wereld die zich afspeelt tussen as en verval.