Cambria Hebert - Amnesty
Serie: Amnesia #2
Genre: Contemporary, Mystery, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
There’s freedom in remembering. My past is a double-edged sword. Damned if I do remember, damned if I don’t. Remembering beyond the horrors I already have will change me. Change us. But, what if I’m living a lie? What if everything I thought was wrong, what if who I thought I was is wrong? If not her, then… Who am I? Eddie says it doesn’t matter, but deep down I’m terrified it does. I’m trapped. Held prisoner by a past I can’t remember and a future that might not belong to me. There’s a light though, not at the end of the tunnel… But wavering in the distance, calling to me from Rumor Island. That light, it scares me far more than darkness. Am I brave enough to confront it? So many questions, so few answers. I don’t have a choice; the truth always finds a way to the surface. Finally learning who I really am will be a permanent life sentence: Total punishment or absolute amnesty.

Ondanks dat ik niet zo van mysteries en thrillers houd las ik het voorgaande deel met veel plezier en ging vol spanning verder in Amnesty. Want spannend is het. Niet zozeer in de vorm van spannende acties, alhoewel we tegen het einde een enorm thriller achtige scene konden lezen, maar spannend in de zin van dat ik met spanning zat te wachten op ophelderingen.

Nieuw leven

Amnesia weet dus nog steeds niet wie ze is en waar ze vandaan komt. En afgezien van een aantal gruwelijke flashbacks kan ze zich ook niets herinneren van haar leven voordat ze aanspoelde in Lake Loch. Ze is echter een veerkrachtige persoonlijkheid die de draad van het leven op wil pakken. Een nieuw leven wil creĆ«ren met nieuwe herinneringen. Want de flashbacks hebben haar doen beseffen dat het misschien beter is dat ze zich niets meer van haar oude leven herinnert. Maar de vraag of ze wel of niet het verdwenen meisje van Lake Loch is blijft maar door haar hoofd spoken want ze is bang dat ze in schoenen stapt die helemaal niet van haar zijn. Ze besluit daarom het eiland, waar ze vastgehouden werd door haar kidnapper, te gaan bezoeken om antwoorden te krijgen .

Amnesia is een redelijk slimme meid, maar dat vond ik wel zo ontzettend stom. En na lichtelijk tegenstribbelen gaat Eddie er ook nog in mee ook . Ongelofelijk! Ik ga jullie niet vertellen hoe dat af gaat lopen, maar ik kan wel vertellen dat ik regelmatig mijn ogen heb laten rollen.

Leuk/niet leuk

Wat ik leuk vond van dit boek is dat het soms redelijk voorspelbaar is, maar op momenten dat je het totaal niet aan ziet komen ineens een compleet onverwachte wending neemt. Maar er zijn ook dingen die ik niet leuk/ongeloofwaardig vond. Het waarom kan ik niet vertellen want dan zou ik teveel verklappen en dan is de spanning er af.

Helaas blijf ik aan het einde toch nog met vragen zitten.
Alhoewel ik het eigenlijk best wel sterk vind dat de auteur het boek op deze wijze laat eindigen vind ik die onbeantwoorde vragen irritant omdat ik gewoon het naadje van de kous wil weten .

In het kort

Mensen die van mysteries/thrillers houden zullen dit hoogstwaarschijnlijk een geweldige serie vinden. Ik vond het leuk maar lees toch liever andere genres.