Karice Bolton - UprisingZ
Serie: Afterworld #3
Genre: Adult, Horror
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Life becomes an intricate game of hide and seek in the Afterworld where nothing is as it seems and more is at stake than ever before. The lines between good and evil have never been so entwined. Rebekah’s only hope in the Afterworld is to use the very enemy they hope to destroy. What she discovers during the uprisings is enough to cripple most where they stand. It’s up to Rebekah and her team to focus on what’s right no matter the cost. But a gruesome reality shines light on who’s behind the death and destruction, forcing Rebekah to question everything she’s learned about the Afterworld. She has to ask herself if this is even a world worth saving.

Dit was het dan, het laatste deel, en ik ben er niet eens rauwig om.
Het was leuk, maar ik had veel meer verwacht van deze serie. Meer zombie, meer actie.
Jammer genoeg werd de actie overschaduwd door het politieke spelletje en de greep naar wereldmacht door een paar idiote wetenschappers.
Ook ging het verhaal veel meer richting sciencefiction dan horror, alhoewel datgene wat ze creƫerden zeker weten in een horror scenario thuis hoort.

In dit laatste deel heb ik wederom stukken overgeslagen.
Langdradige dialogen over de uitbraak, het hoe, waarom en wat. Dialogen die meerder keren voorbij zijn gekomen in de voorgaande boeken maar in een iets ander jasje werden gestoken.
Het haalde het tempo en de spanning uit het verhaal en voor iemand die van tempo in haar boeken houd was dat enorm frustrerend.
Ook kregen we veel informatie waar we niks aan hadden. Informatie die je nieuwsgierig maakte naar de reden ervan en waarvan je verwachtte er later meer over te lezen, om er vervolgens nooit meer wat van te horen.

Aan het begin van dit laatste boek, ergens in hoofdstuk 2, heb ik zelfs even overwogen te stoppen met de serie.
Ik begon zelfs in een ander boek, maar die kon mijn aandacht niet afleiden van Preston en Rebekah. Ze bleven in mijn hoofd hangen dus ging ik ten einde raad maar verder.
En achteraf ben ik daar toch wel blij om. Al was het alleen maar omdat ik deze serie dan als uitgelezen op mijn lijstje kan aanvinken .

De onverwachte twists en turns maakten het soms nog spannend en het was verbijsterend om te lezen wie er uiteindelijk achter alle experimenten schuil ging. En hoe ze Preston en Rebekah als marionetten aan hun touwtjes lieten dansen.

In het kort

Afterworld was een bijzondere serie.
Zeker niet super slecht, maar hij was in mijn ogen veel beter geweest als hij de helft korter was, alle overbodige dialogen achterwege waren gelaten en het politieke gedeelte wat minder prominent aanwezig was geweest.
Deel 1 was de beste van de drie en die trend had de schrijfster door moeten zetten.