Christy Sloan - The Survival Pact
Serie: Stand alone
Genre: Adult, Fantasy, Horror
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Kami thought she'd seen it all as a small time reporter for a New York Paper, but after hearing reports of the dead crawling from graves and attacking humans, she realized the world she once knew would never be the same again. Forced to flee the city, she heads south where her two best friends Emma and Lou reside in search of answers. As a drunken joke ten years earlier, the three friends made a vow that if the world went to hell they’d survive it together, no matter what. With the pact now a reality, they are forced to face a never ending tidal wave of the dead, tornadoes, earthquakes, and massive storms with hundreds of miles to go. Along with their new dog, Snack, the girls get closer to their destination but no closer to answers as to why their world is filled with such evil. Will their plan of survival keep them alive or will they drown in the sea of the dead?

Dit boek was…..zooo anders dan ik gedacht had.
Ten eerste dacht ik dat het een Young Adult was en we de belevenissen van een drietal tieners in de zombie apocalypse kregen.
Het waren echter drie jonge vrouwen van achter in de twintig die in hun tiener jaren een pact hadden gesloten. Mocht er ooit een apocalypse plaats vinden dan zouden ze met zijn drieen afreizen naar een afgelegen huisje aan een meer.

Twee van de drie zijn preppers en helemaal voorbereid op de zombie uitbraak, de derde is een schrijfster die het te druk had met andere dingen om ook maar over zoiets ondenkbaars na te denken.

Maar het ondenkbare gebeurt.
De doden staan op uit hun graven en vermoorden iedereen die ze op hun pad tegenkomen.
En tegelijkertijd ontstaan er aardbevingen en tornados die hele dorpen en steden wegvagen, inclusief hun bewoners.

En dat is het tweede dat ik niet verwacht had.
Na een tijdje gaat het meer in de richting van een fantasie dan een horror want de apocalyps wordt afgeschoven op de een religieuze oorlog. Een oorlog tussen God en de duivel.
De duivel zou kwaad zijn op de mensheid, is zat van hoe kwaadaardig en intolerant we zijn geworden, en laat zijn onderdanen los in dode mensen.
God neemt het daarentegen op voor de mensheid maar ziet dat er ook iets gebeuren moet en laat mensen die in zijn plan passen leven, de rest verdwijnt door de natuurrampen.

Een bijzondere wending die nogal vreemd aanvoelde.
En aangezien ik dat helemaal niet aan zag komen was het een total suprise.
Ik wilde zombies, niet een of andere religieuze oorlog.

Toch voelt het niet of ik mijn tijd verspild heb met dit boek.
Het was lekker vlot geschreven en had een paar leuke personages.
Wat het niet had was romantiek.
Ja, aan het einde van het boek ontmoet Kami, de personage uit wiens pov dit boek is geschreven, een leuke man, maar dat is ook alles.
En ik heb het niet eens gemist, daar was het toch te spannend voor.
Want naast de vreemde wending had het nog een paar die je niet aan zag komen.

Wat me enorm verbaasde was dat de dames zo hard waren.
Ze dachten alleen aan hun eigen overleving, anderen werden niet geholpen.
Ik snapte dat aan de ene kant wel, maar er was een moment waarop ik het wel heel erg egoistisch vond.
En de keer dat ik een naar voorgevoel had en niet wilde dat ze zouden helpen deden ze het juist wel, met alle gevolgen van dien.

The Survival Pact was niet helemaal wat ik verwachtte maar leuk genoeg om uit te lezen. En met zijn 182 bladzijden (op mijn ereader) ging dat behoorlijk snel.