Stacey Marie Brown - From Burning Ashes
Serie: Collector #4
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
This war is not being played on a battlefield. Killed by the man she loves, not even death is kind to Zoey. Neither life nor her fae powers will let her go in peace. In this final installment, Zoey’s strength, determination, and trust are put to the ultimate test. In the fight to protect the people she loves and stop DMG from experimenting on fae, humans, and animals to create soldiers, she learns the reality of how far Dr. Rapava will go to achieve his ultimate mission. Of course, Rapava is not the only one willing to go to extremes. Vadik is hunting Ryker, and there is nothing he won’t do to get back the property he feels is his: both Ryker and the Stone of Destiny. To end one evil, Zoey might have to make a deal with another. One she won't be able to get out of. And it could be the worst decision she ever made.

We beginnen From Burning Ashes met de laatste scene uit deel drie en daardoor zitten we gelijk weer middenin het verhaal.

En wat is het ontzettend spannend.
Er zijn steeds meer mensen en fae die Zoey en Ryker aan hun most wanted lijst toevoegen. En zo komt het dat we geen moment rust hebben. We vallen van de ene in de andere spannende confrontatie.
En ondertussen moet Zoey ook nog eens uit Rykers moordlustige handen proberen te blijven.
Het is het gevolg van een belofte die ze hem afgedwongen heeft toen ze dacht stervende te zijn. En als een fae een belofte doet moet die koste wat kost uitgevoerd worden. Dat Ryker tussen die moordlustige neigingen door de man is waar ze van houd maakt alles dubbel zo lastig want ze wil niets liever dan in zijn capabele handen zijn.

De slagroom op de kers, dat is dit laatste boek voor mij.
De voorgaande drie heb ik ook met ontzettend veel plezier gelezen, maar dit was toch wel de topper. Van het begin tot het einde een super spannende rollercoaster waarin alles op zijn plaats valt. Dat gebeurt niet zomaar natuurlijk. Voordat de strijd gestreden is hebben ze heel veel pijn en verdriet gehad en is er heel veel bloed gevloeid.
Maar naast al dat bloed en geweld zat het ook boordevol humor. En die kwam natuurlijk weer van Sprig, de sprite-monkey. Vooral de haat/liefde verhouding tussen Sprig en de pirate-fae Croygen was hilarisch. Deze quote moet ik gewoon nog even met jullie delen.

“Maybe you didn’t die enough. Or long enough.” Croygen shrugged. “This isn’t something we know. There’s not a manual or anything on this. I’m most likely talking out my ass.”
“Understandable. It’s where your brain is.” Sprig quipped.
We all looked at him. He grabbed his tail and stuffed it into his mouth.

Heerlijk als een spannend boek als extraatje ook nog eens lekkere humor heeft. Dat wist de duisternis van het verhaal een beetje lichter te maken.

Zoals altijd ben ik weer ontzettend blij dat ik het geduld op heb kunnen brengen om te wachten op het laatste deel. Niets is heerlijker dan door te kunnen lezen na een spannend einde.
Ik heb echt genoten van de 2 weken die ik in het gezelschap van Zoey, Ryker, Sprig, Croygen en Lexi door heb mogen brengen.
Ik zal ze enorm gaan missen!

Kort samengevat:

Het is altijd maar weer afwachten. Of je de nieuwe serie net zo leuk gaat vinden als de voorgaande.
Je krijgt te maken met andere personages en in de meeste gevallen een heel andere setting. Gelukkig had ik me in dit geval geen zorgen hoeven maken.

Collector speelt zich rond dezelfde tijd af als Darkness, maar laat ons de compleet andere kant zien. Vanuit het door fae verwoestte Seattle en de fae-hunter en mens Zoey.
Het heeft alles wat mijn hartje begeert; een kick ass heldin, een sexy bezitterige alpha male, leuke secundaire personages, spanning van het begin tot het einde, romantiek en erotiek en vooral veel, heel veel humor.
Naast dat alles is het ook nog eens een zeer origineel verhaal.

De fijne schrijfstijl, lekkere dialogen, leuke personages, het goede plot en de goede wereldopbouw maken dit zeker een aanrader!!
En je hoeft Darkness niet eerst te lezen om er van te kunnen genieten.