Erica Stevens -Reclamation
Serie: The Ravening #3
Genre: Science Fiction, Young Adult
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
The highly anticipated conclusion to the bestselling Ravening Series. The first book in this series, Ravenous, is free. Hunted by alien enemies and desperate to survive the invasion, Bethany and Cade are forced into situations they never imagined were possible. As danger seems to lurk around every corner and new people enter their lives, they discover that not everything is what it seems, and that sometimes the answers they seek may lie in the last place they ever thought to look. In order to survive, they all must make a choice, continue to hide or make a stand. But all choices have consequences and those consequences lead to roads they never thought they'd travel. Roads that may very well divide them in the end. Sacrifices will be made, not everyone will survive, and through it all there is one question driving them all, who will prevail... mankind or the aliens?

Het tweede boek van deze serie, Taken Over, was al een stuk beter dan zijn voorganger.
En gelukkig zette die trend zich voort. Ik had er verschrikkelijk veel moeite mee om dit laatste deel weg te leggen.
Het blijft spannend want het lijkt er op dat niemand iets tegen de veel sterkere, vindingrijkere vijand in kan brengen.
De beesten die ze inzetten om de mensheid te decimeren zijn gruwelijk. Ze zijn verschrikkelijk sterk en komen in allerlei soorten en maten.

Ook in dit boek zitten weer twists & turns die we niet aan zien komen. En daarnaast moest ik echt een paar keer slikken om die verschrikkelijke kikker in mijn keel weg te krijgen. De verliezen stapelen zich op. En ik vind het verschrikkelijk knap dat Bethany ondanks dat op de been blijft en onverminderd door blijft vechten.

Zo halverwege het boek krijgen we ineens de pov van Cade en ook al vond ik dat leuk, ik vond het een beetje vreemd dat hij nu pas zijn kant van het verhaal kwam vertellen. Maar al snel werd duidelijk waarom.
Hij speelt nl een hele grote rol in het verslaan van de vijand. Vanuit zijn pov krijgen we te zien wat ze daar voor moeten doen en reizen we samen met hem af naar het space ship van de aliens.

En zo leren we ook hoe diep zijn gevoelens voor Bethany gaan en wat hij over heeft voor haar geluk. Haar vrijheid in een wereld zonder aliens.
Tot nu toe zagen we alleen zijn koude, gevoelloze kant (behalve als hij in de buurt van Bethany is) en zijn over the top bezitterige en beschermende gedrag.

Kort samengevat:

Deze Science Fiction heeft een bijzonder en zeer origineel plot. Het speelt zich af op onze eigen planeet die in het bezit is genomen door aliens. Onze hoofdpersoon Bethany is een sterke maar beschadigde jonge meid. Ze zet alles op alles om haar familie en vrienden te beschermen tegen de onderdrukkers. Maar ondertussen stapelen de verliezen zich op.
Het heeft een heerlijke romance met een arrogante, koele alpha male die ontzettend bezitterig, beschermend en intens is en er schuilt meer achter hem dan je verwacht.
Het begin was een beetje moeizaam, maar dit is uiteindelijk een ontzettend goede SF geworden!