The Faerie Prince by Rachel Morgan 
Serie: Creepy Hollow #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: May 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Guardian trainee Violet Fairdale is just weeks away from one of the most important occasions of her life: graduation. After messing up big time by bringing a human into the fae realm, Vi needs to step up her game and forget about Nate if she hopes to graduate as the top guardian of her year. Everything would be fine if she wasn’t forced to partner with Ryn, her ex-friend, ex-enemy, current ‘sort of friend’. They might be trying to patch up their relationship, but does she really want to spend a week undercover with him for their final assignment? On top of that, the possibly insane Unseelie Prince is still on the loose, free to ‘collect’ as many specially talented faeries as he can find—and Vi is still at the top of his list. Add in faerie queens, enchanted storms, complicated not-just-friends feelings, and a murder within the Guild itself, and graduation is about to become the least of Vi’s problems.

Toen ik deel 1 uit had twijfelde ik enorm of ik dit vervolg wel of niet moest gaan lezen en het waarom vind je hier.

Lange tijd heb ik dan ook helemaal niet aan deze serie gedacht, er eigenlijk onbewust al een beetje van uitgaande dat ik er toch niet mee verder zou gaan waarschijnlijk.

Maar geen enkele ‘nieuw’ boek wist mij over te halen het te gaan lezen en dus besloot ik in een opwelling verder te gaan met de serie Creepy Hollow. En wat denk je? Ik vond het nog leuk ook.

Geen van de dingen die mij tegen stonden in deel 1 waren aan de orde in het begin van dit boek.

Nate is het grootste gedeelte van het boek absent en Violet’s verliefdheid is door Nate’s verraad helemaal verdwenen. Ze werd ineens weer het pittige ding dat ik aan het begin van deel 1 zo leuk vond. Haar haat/vriendschap verhouding met Ryn zorgde voor lekkere, felle dialogen en de verhaallijn is boeiend.

En toen kwam er een moment dat Violet weer verliefd werd en ik zoiets had van: ‘nee hè Violet, begin je nu alweer?’.

Weer kregen we dat verliefde gezever maar het was niet zo irritant als in The Faerie Guardian (of ik raak er aan gewend )

De drang van Violet om zich keer op keer te bewijzen in de Fae wereld wordt aan het einde van het boek haar ondergang, en die van Creepy Hollow, en de maatregel die Violet dan neemt is niet zo heel handig en te gemakkelijk wat mij betreft. Ik begrijp haar verdriet en onmacht over het gebeurde maar dit is de weg van de minste weerstand. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat nu verder gaat…

Kort samengevat:

Ik genoot ervan om weer naar de Fae wereld af te reizen, en de schrijfster heeft een interessante, bij tijd en wijle originele verhaallijn gecreëerd. De schrijfstijl is lekker vlot, de personages zijn leuk. Kortom, ik heb dit boek met plezier gelezen. Het ging niet zo snel, de momenten tussen lezen en niet lezen waren langer dan normaal het geval is bij mij, maar dat is niet zo erg. Ik kijk er nu naar uit om het volgende boek te gaan lezen en dat is meer dan ik aan het begin verwacht had.