Chaos by Sarah Fine
Serie: Guards of the Shadowlands #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: oktober 2014
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
With Juri in control and everything in absolute chaos, Lela plunges into the depths of hell to free Malachi from creatures that have waited decades to exact their revenge. But the Judge has her own way of doing things, and Lela must work with Ana, the new Captain, who has a very personal mission of her own. Together, they infiltrate the most horrifying realm either has yet encountered in the Shadowlands—the bitter landscape ruled by the Mazikin. The stakes could not be higher, and Lela must accept the help—and love—of people she barely knows or trusts. As alliances and loyalties shift and she realizes the soul she came to save isn’t the only one in need of rescue, can Lela summon the strength to see the fight through to the very end?
The End. Finito. Einde.

Zo begin je aan het eerste boek en voor je het weet lees je de laatste regels van de serie.
Ik wil het altijd zo lang mogelijk rekken, het verhaal en de hoofdpersonen koesteren, maar dat lukt me nooit want ik ben veel te nieuwsgierig.
En hoe spannender het boek, hoe sneller ik lees. Dan moet ik zo snel mogelijk weten hoe het verder gaat.

Ook Chaos stelde mij daarin niet teleur want wederom krijgen we een verhaal in een hele nieuwe setting en dat zorgt weer voor een ontzettend origineel en spannend plot.
Er wordt geen kostbare tijd verspild, we gaan gelijk verder waar we in Fractured gestopt zijn en dat is maar goed ook want dat einde was te verschrikkelijk voor woorden.
En het wordt alleen maar erger want de dingen die er gebeuren in deze aparte en afschuwelijke wereld zijn te gruwelijk.

Lela, Malachi en de andere Guards komen voor een hele moeilijke taak te staan, een taak die onuitvoerbaar lijkt, maar als ze er in slagen dan is de kans dat de wereld gered wordt van de Mazikin veel dichter bij.
Ze zetten alles op alles om de Mazikin uit te roeien maar dat gebeurt niet zonder grote verliezen en dat zorgde vaak voor wtf?? momenten.

Nu ik dit verhaal uit heb voel ik mij een beetje dubbel.
Aan de ene kant ben ik blij dat ik weer een serie van mijn tbr lijst kan schrappen, maar aan de andere kant vind ik het jammer.
Ik wilde dat ik hem nog niet gelezen had en helemaal opnieuw aan deze geweldig goede en verrassende serie kon beginnen.
Het was de eerste keer dat ik een boek/serie van Sarah Fine gelezen heb, maar door Guards of the Shadowlands is het een hele goede ervaring geworden.


KORT SAMENGEVAT:

Guards of the Shadowlands is een serie die je gewoon moet hebben gelezen. Het is een verschrikkelijk origineel verhaal met een hele bijzondere kijk op de hel en het leven na de dood.
Van het begin tot het einde is het een achtbaan van spannende, gruwelijke en emotionele gebeurtenissen en de wendingen die het neemt zijn onverwacht en soms schokkend.
Het is een serie die ik zeker aan kan raden!