Out of the Blues by Mercy Celeste
Serie: Stand-alone
Genre: Adult, M/M
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★☆☆ +

Add to Goodreads
Whoever said you can't go home again should change that to should not go home again. As in EVER!

Mason Foxworth swore on his grandmother's bible never to return to the small Georgia town he sort of grew up in. And for eight years he'd succeeded in keeping that promise. Until his twin sister decided she needed to get married...back home...and she'd invited their parents. Wasn't this going to be a just a fabulous weekend?

Since leaving the Marines, Kilby Adams rarely ever left his farm and now here he was in Georgia, as best man at his stepbrother's wedding. Out of his comfort zone and with too many people that he doesn't know Kilby has nothing to keep his mind off the past except the gorgeous brother of the bride.

And wouldn't you just know it, there was only one room left at the Inn and Kilby would have to share it, with Mason, who was straight and....yeah, this was going to be one hell of a weekend.
Dit boek bracht zo’n scala aan emoties in mij teweeg dat ik besloot hem niet onder te brengen in de Sexy Sunday tag maar er een combi van te maken. Hij krijgt een volwaardige recensie, een sterren en een vlammetjes waardering en ik plaats hem op zondag .
Ik kreeg namelijk veel meer dan ik verwacht had van dit erotische boek en dat geef ik dubbel terug want Out of the Blues is niet alleen super sexy en romantisch, het is vooral een ontzettend pijnlijk verhaal dat gaat over de ontmoeting en groeiende relatie tussen Mason en Kilby, Mason’s worsteling met zijn verleden, en de verstrekkende gevolgen die dit voor hun allebei heeft.

Mijn eerste kennismaking met Mason was niet echt geweldig.
De ene f*cking dit na de andere f*ucking dat vloog je om de oren. Nou ben ik niet iemand die zich enorm stoort aan zulk taalgebruik maar er was een moment waarop ik dacht ‘en nou weten we het wel Mason’.

Kilby is daarentegen een rustige, stille ex-marinier en ik had in het begin veel meer met hem op. Hij is op weg naar de bruiloft van zijn stiefbroer maar het liefst was hij op zijn farm gebleven, de plek waar hij zich al jaren verstopt na de dood van zijn lover. En aangekomen bij het hotel waar de bruiloft gehouden wordt worden die gevoelens alleen maar sterker want de schoonfamilie van zijn broer is één gestoorde bende.

Mason is de broer van de bruid en hij is alleen aanwezig voor zijn zus, de rest van de familie kan hem gestolen worden want die band is zo verstoord dat het bijna lachwekkend is. Ook hij was liever gebleven waar hij was maar dat zou hij zijn tweelingzus nooit aan kunnen doen.

Dat de familie vooral ook gestoord is wordt wel duidelijk wanneer iedereen maar opmerkingen blijft maken dat Mason gay is terwijl hij in zijn hele leven nog nooit aanleiding daartoe heeft gegeven. Hij is nog nooit met een man geweest, heeft zelfs nooit op die manier aan een man gedacht en heeft altijd relaties gehad met vrouwen. Het is net of ze hem in dat hokje willen drukken en daar begreep ik helemaal niks van. Hij mag er dan niet super mannelijk uit zien omdat hij niet gespierd is, en pretty genoemd worden ipv handsome, maar dat maakt hem nog niet gay.

Zijn onmiddellijke aantrekkingskracht tot Kilby maakt hem dan ook verschrikkelijk onzeker. En als blijkt dat ze tot overmaat van ramp ook nog een kamer moeten delen slaan alle stoppen door. Ze vermijden elkaar buiten de hotelkamer zoveel mogelijk, maar achter de gesloten deur kunnen ze niet van elkaar afblijven en de sex is……sooooo HOT! Maar het is niet alleen de sex die dit boek hot maakt. De band, de connectie tussen die twee, die voel je tot op het bot.
En dat is verschrikkelijk mooi, maar ook hartverscheurend.

Mason worstelt namelijk niet alleen met zijn groeiende gevoelens voor Kilby, hij worstelt ook met de niet bestaande band met zijn vader die hun al op heel jonge leeftijd in de steek heeft gelaten. Maar vooral de dood van zijn stiefvader, die veel meer een vader voor hem was, heeft hij nog steeds niet kunnen verwerken.
En stukje bij beetje leren wij dat Mason en zijn zus veel meer mee hebben gemaakt dan twee jonge kinderen hadden mogen meemaken en dat maakt Mason zijn gedrag steeds begrijpelijker.

De vele vlammetjes zeggen genoeg, maar de 3 sterren waardering wil ik nog even toelichten.
Dat het er maar drie zijn ondanks dat ik genoten heb van dit boek komt door de schrijfstijl die op zijn zachtst gezegd niet geweldig is. Er komen te veel zinnen in voor die werkelijk nergens op slaan. Sommigen heb ik wel 6, 7 keer overgelezen om daarna mijn schouders maar op te halen en verder te gaan want ik had geen idee waar de schrijfster er mee naar toe wilde. En er zaten teveel tegenstrijdigheden binnen het verhaal (soms zelfs binnen een zin). Dat is erg jammer want het haalde het leesplezier naar beneden ook al vond ik de lijn die het verhaal volgde ontzettend goed.