The Iron Warrior by Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey: Call of the Forgotten #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: oktober 2015
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
The Iron Prince—my nephew—betrayed us all.
He killed me.
Then, I woke up.

Waking after a month on the brink of death, Ethan Chase is stunned to learn that the Veil that conceals the fey from human sight was temporarily torn away. Although humankind's glimpse of the world of Faery lasted just a brief moment, the human world has been cast into chaos, and the emotion and glamour produced by fear and wonder has renewed the tremendous power of the Forgotten Queen. Now, she is at the forefront of an uprising against the courts of Summer and Winter—a reckoning that will have cataclysmic effects on the Nevernever.

Leading the Lady's Forgotten Army is Keirran himself: Ethan's nephew, and the traitor son of the Iron Queen, Meghan Chase.To stop Keirran, Ethan must disobey his sister once again as he and his girlfriend, Kenzie, search for answers long forgotten. In the face of unprecedented evil and unfathomable power, Ethan's enemies must become his allies, and the world of the fey will be changed forevermore.
Twee lange jaren heb ik gewacht op de finale van Call of the Forgotten.
2 Jaar waarin ik bang was dat ik de helft van het verhaal vergeten zou zijn op het moment dat ik eindelijk weer in de wereld van de Fey kon kruipen.
En wat denk je?
Met 1 zinnetje wist Julie Kagawa mij terug te transporteren in de tijd en me het kippenvel op de armen te bezorgen. Eén zinnetje dat alles wat Ethan heeft meegemaakt weer in mij naar boven haalde…..
My name is Ethan Chase.
And I can’t be certain, but I think I might have died.
Wat een geweldige openings-zin voor een boek.
Nee,…..wat een geweldig eerste hoofdstuk voor een boek!
Want dat is wat het dubbel zo goed maakt; Julie Kagawa wijdt 1 hoofstuk aan alleen deze zin!
Mijn frustraties over het lange wachten op dit boek werden met deze ene zin compleet teniet gedaan!

En vanaf hoofdstuk 2 duiken we meteen weer in de fantastische, kleurrijke wereld van de Fey en gaan we verder met de strijd tegen de Forgotten.
En het wordt een spannende strijd waarin alle personages die mij dierbaar zijn geworden voor het laatst hun opwachting maken.

Het is één groot avontuur waarin we, net als in de voorgaande boeken, telkens weer verrast worden door de vindingrijkheid van de auteur. Ik sta er versteld van dat haar dat keer op keer weer lukt; je denkt te weten wat er gaat gebeuren om vervolgens met open mond een heel ander scenario voorbij te zien komen.
En natuurlijk is het weer doorspekt met humor want zonder Grimalkin zou Faerie al lang niet meer bestaan .
Van alle personages ga ik hem nog het meest missen denk ik want hij was toch wel mijn favoriet!

Het heeft 2 lange jaren geduurd, maar dit boek was het wachten dubbel en dwars waard.
Ik heb genoten van dit fantastische einde en hoop dat Julie Kagawa de deur naar het Nevernever ooit nog een keer weer opent!


KORT SAMENGEVAT:

Het lijkt er op dat er met dit laatste boek een einde is gekomen aan het tijdperk van de Fey van Julie Kagawa. En dat zeg ik met pijn in het hart want ik heb genoten van die wereld.
Julie Kagawa wist als geen ander een verlangen in mij op te roepen om zelf het Nevernever en The Wyldwood te mogen bezoeken. En dan zou ik dolgraag alle personages uit de boeken tegen willen komen. Nou ja, misschien niet allemaal…..

Wat mij betreft zijn de twee Fey series van Julie Kagawa dikke aanraders.
Ze hadden in ieder geval alles wat mijn hartje begeert: avontuur, mysterie, spanning, humor, romantiek, fantasie, een wereldopbouw waar je een puntje aan zuigt en prachtige personages!