King Hall by Scarlett Dawn
Serie: Forever Evermore #1
Genre: Fantasy, New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: augustus 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
A fresh, meaty, sink-your-teeth-in-and-hold-on-tight new adult fantasy series kicks off with King Hall…

King Hall — where the Mysticals go to learn their craft, get their degrees, and transition into adulthood. And where four new Rulers will rise and meet their destinies.

Lily Ruckler is adept at one thing: survival. Born a Mystical hybrid, her mere existence is forbidden, but her nightmare is only about to start. Fluke, happenstance, and a deep personal loss finds Lily deeply entrenched with those who would destroy her simply for existing — The Mystical Kings. Being named future Queen of the Shifters shoves Lily into the spotlight, making her one of the most visible Mysticals in the world. But with risk comes a certain solace — her burgeoning friendships with the other three Prodigies: a wicked Vampire, a wild-child Mage, and a playboy Elemental. Backed by their faith and trust, Lily begins to relax into her new life.

Then chaos erupts as the fragile peace between Commoners and Mysticals is broken, and suddenly Lily realises the greatest threat was never from within, and her fear takes on a new name: the revolution.
Het lezen van dit boek, deze serie, was een impulsief besluit.
Vaak genoeg had ik dit boek voorbij zien komen maar het trok me niet genoeg om hem op mijn tbr lijst te zetten en dus te willen lezen.
Maar op zoek naar een nieuw boek (eigenlijk nieuwe complete serie Knipogende emoticon ) kwam ik hem weer tegen en dacht: waarom ook niet?

En het begon zo ontzettend grappig dat ik gelijk verkocht was.
Maar al snel daarna kwam de verwarring; ben ik in het tweede deel begonnen??
Het was net alsof wij al moesten weten wat Lily precies is en kan, er werd totaal geen uitleg over gegeven, en het voelde alsof ons die informatie al eerder, in een ander boek, gegeven was. Net als Lily’s privé leven, het was alsof ik een compleet verhaal gemist had.

Vooral dat laatste vond ik eerlijk gezegd niet leuk.
Ik begin liever aan een verhaal waarin alles nog open ligt, vooral op het romantische vlak.
En het was allemaal zo verwarrend en frustrerend dat ik steeds dichter bij het besluit kwam om het bijltje er bij neer te gooien.
Maar net toen ik dat wilde doen gebeurde er iets zo onverwachts, het brak het verhaal helemaal open en toen kon ik hem niet meer wegleggen, ik moest weten wat er verder zou gebeuren.

Lily is door die onverwachte gebeurtenis ongewild een van de 4 prodigies geworden die de vier koningen van de Mysticals (Mys) over een paar jaar moeten vervangen. En het zijn haar drie ‘collega’s’ die haar door haar moeilijke tijd heen weten te loodsen en al snel haar beste vrienden worden: Ezra de Vampier, Pearl de Mage en Jack de Elemental.
Lily is zelf een wolf Shifter maar ze draagt een geheim met zich mee dat absoluut niet ontdekt mag worden want dat kan haar haar leven kosten.

Als je verwacht dat 4 aanstaande King’s en Queens saaie, stijve personages zijn dan heb je het helemaal mis. Ze kunnen serieus zijn als het moet, zichzelf verdedigen als het moet, maar het zijn ook 4 studenten die van een geintje houden en de regels regelmatig aan hun laars lappen.
Ze zijn de 4 huidige Kings af en toe te slim af als ze er stiekem vandoor gaan, maar als het ontdekt wordt zijn de straffen van de Kings op zijn zachtst gezegd creatief.
En eerlijk gezegd zijn die 4 Kings af en toe ook nog een stel snotneuzen bij elkaar. Ze hebben humor en hun les methodes zijn…hilarisch!

De schrijfstijl bleef van het begin tot het einde een beetje verwarrend.
Ik houd van een snelle schrijfstijl, en dat had dit boek zeker, maar ik moet wel informatie krijgen, ik moet het wel begrijpen en kunnen volgen anders is een schrijver mij al heel snel kwijt, en daar haperde het aan. Niet erg genoeg om te stoppen maar het wekte af en toe wel irritatie bij mij op omdat ik dan altijd aan mijzelf ga twijfelen: ‘Heb ik er niet overheen gelezen??’ Dan ga ik weer terugbladeren maar als ik dan nog niks wijzer wordt…*zucht*
En er wordt teveel over dingen heen geschreven, dan horen we achteraf dat er dit en dit 3 weken geleden is gebeurt. Beetje jammer vind ik dat, vooral als het best wel belangrijke of interessante dingen zijn.

Maar ondanks deze negatieve punten begon ik King Hall heel langzaam toch steeds leuker en leuker te vinden en de totale ommekeer kwam rond het moment dat de 4 prodigies voor het eerst met elkaar moeten babyzitten. Een werkelijk hilarisch fragment dat me de tranen over de wangen bezorgde van het lachen.
Vanaf dat moment werd het alleen maar beter; spannender, humoristischer en ja, ook romantisch ook al is het meer het gevoel dat Lily en Ezra mij met hun interacties gaven dan dat er echt wat gebeurde want Lily heeft niet één keer ook maar romantische of sexuele gevoelens of acties richting Ezra ge-uit, ze ziet hem puur als een vriend. Ezra deed mijn vermoeden dat hij veel meer wil dan alleen haar vriend zijn maar jammer genoeg weet ik dat niet zeker omdat we niet ook zijn pov krijgen.

Als het hele boek zo was geweest als het moment van de ommekeer en Scarlett Dawn de verhaallijn iets duidelijker had geschreven dan was King Hall zonder meer 5 sterren waard geweest want het is een origineel plot en het geeft ons een hele originele kijk op de bovennatuurlijke wereld. Het verhaal had me volledig in zijn macht vanaf dat punt en ik wilde en kon niet stoppen met lezen.