Bind the Soul by Annette Marie
Serie: Steel & Stone #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: januari 2015
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
The most important rule for an Apprentice Consul is simple: Don't get involved with daemons. Well, Piper is planning to break that rule — big time.

After a near-deadly scandal with the Sahar Stone, she has the chance to return to the only life she's ever wanted. All she has to do to keep her Apprenticeship is forget about Ash and Lyre. Ash might be enigmatic and notoriously lethal, and Lyre might be as sinfully irresistible as he is irritating, but they’re not bad for a couple of daemons.

There's just one problem: Ash is missing.

Really, she shouldn't risk her future for him. He lied. He betrayed her. But he also saved her life, damn it. Wherever he is, he's in trouble, and if she doesn't save his sorry butt, who will? But with every dangerous secret she unravels, each one darker than the last, she slips deeper into Ash's world — a world with no escape for either of them.
Het is alweer een paar maanden geleden dat ik het eerste deel van deze serie gelezen heb en in de periode erna heb ik regelmatig de website van Annette Marie bezocht, een prachtige website trouwens, echt een bezoekje waard!
Ik wilde nl weten uit hoeveel delen Steel & Stone zou bestaan, maar ook wanneer ze het laatste deel uit gaat geven want het liefst lees ik achter elkaar door.

Volgens de schrijfster zal de serie uit 5 delen bestaan, waarvan 3 inmiddels uit zijn, de 4e 16 oktober uit komt en van de 5e is nog geen datum van uitgifte bekend gemaakt.
En ook al wil ik de serie ontzettend graag achter elkaar uitlezen, ik kon het geduld niet langer opbrengen en ben vol verwachting begonnen in deel 2.

Het was wennen, vooral het politieke gedeelte was even lastig te volgen, maar het was al snel alsof ik niet uit de wereld van Piper, Lyre en Ash geweest was en dat komt vooral omdat het vrijwel gelijk weer spannend werd, iets waar ik altijd enorm van kan genieten.
We bevinden ons van het begin tot het einde in een rollercoaster aan gebeurtenissen, emoties en spanning en het hield me aan het boek geluisterd.
De originaliteit is weer top, de schrijfstijl geweldig, de personages hebben diepgang en behalve dat ik moeite heb met het politieke gedeelte heb ik er helemaal niets op aan te merken.

Lyre is geen steek veranderd, hij laat nog steeds zijn lust aphrodisiac los op Piper.
En zijn die momenten sexy, de momenten met Ash zijn ronduit hot hot hot!
Heerlijk zo’n super sexy, angstaanjagende en gevaarlijke bad boy met een gevoelig trekje! En het verbodene maakt het natuurlijk des te sexyer Knipogende emoticon
En ook Miysis, die we steeds vaker tegen komen in dit boek, is een daemon om rekening mee te houden.
Ook al is hij geen love interest, hij is een regelmatig terugkerende daemon die je laat gissen of zijn bedoelingen wel of niet goed zijn.

Het leukste ‘personage’ tot nu toe vind ik toch wel Zwi, het mini draakje van Ash. Op het eerste gezicht lijkt het een leuk, knuffelig beestje, maar ze heeft meer in haar mars dan je zou denken.

Ik ga nu weer een poging doen te wachten tot het laatste deel uit is maar dat zal wel moeilijk worden.
Hopelijk heeft de schrijfster medelijden met mij en schiet ze op Knipogende emoticon