The Faerie Guardian by Rachel Morgan
Serie: Creepy Hollow #1
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: oktober 2012
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Protecting humans from dangerous magical creatures is all in a day’s work for a faerie training to be a guardian. Seventeen-year-old Violet Fairdale knows this better than anyone—she’s about to become the best guardian the Guild has seen in years. That is, until a cute human boy who can somehow see through her faerie glamour follows her into the fae realm. Now she’s broken Guild Law, a crime that could lead to her expulsion.

The last thing Vi wants to do is spend any more time with the boy who got her into this mess, but the Guild requires that she return Nate to his home and make him forget everything he’s discovered of the fae realm. Easy, right? Not when you factor in evil faeries, long-lost family members, and inconvenient feelings of the romantic kind. Vi is about to find herself tangled up in a dangerous plot—and it’ll take all her training to get out alive.
De meeste boeken die ik over Faeries gelezen heb (of Fae / Fey, komt bijna allemaal op hetzelfde neer) heb ik met veel plezier gelezen.
Faeries zijn onvoorspelbaar, kunnen niet liegen maar weten de waarheid altijd op slinkse wijze te verdraaien, en zien er vaak onschuldig uit maar zijn alles behalve. Faeries maken een boek spannend, sensationeel en mysterieus. En kleurrijk. De wereld van de Fae is kleurrijk engevaarlijk.

Ook dit was een kleurige wereld met mysterie en onvoorspelbare Fae maar toch vond ik hem niet zo heel leuk.
Dat ligt denk ik meer aan mijzelf dan het boek want die zat goed in elkaar, de schrijfstijl was vlot en de wereld opbouw was prima.
Wat is dan het probleem zou je denken.
Het is een Young Adult, dat wist ik, maar de ene YA is de andere niet en de ‘verliefdheid’ van Vi nam een kinderlijke wending. Daarnaast had ze het wel heel erg snel over haar ‘boyfriend’ en Nate wilde al vrij vlot het L-woord uitspreken. Allemaal te.
Het tweede punt wat me tegenstond was Nate, ik wist niet zo goed wat ik van hem moest denken.
Voor iemand die ineens in de Fae wereld terecht komt nam hij het vrij lakoniek en niet echt serieus op en ik kon zijn reacties daarin niet zo goed peilen.
Violet is een pittig ding die weet wat ze wil maar zodra Nate in beeld is ze love sick en dat haalt haar geloofwaardigheid als beste guardian helemaal naar beneden.

Het laatste stuk van het boek begon ik het pas echt leuk te vinden; de interactie tussen Violet en Rhys. Zodra Rhys in de buurt komt is Violet fel, adrem, geeft hem lik op stuk en laat zich niets door hem vertellen. Hij is haar ex-beste vriend en ze kunnen elkaar niet luchten of zien.
In het begin van het boek is Rhys een jerk, maar dat is meer een houding dan een karakter eigenschap en als je eenmaal weet waarom hij zo doet dan vind je hem alleen maar leuk.

En dat is de enige reden waarom ik er over denk om deze serie nog verder te gaan lezen, Rhys. Alleen maar om te weten of Rhys en Violet bij elkaar komen want daar zie ik haar veel liever mee samen dan Nate.
Maar aan de andere kant heb ik helemaal niet zoveel zin om een boek te gaan lezen die ik hoogstwaarschijnlijk ook niet zo leuk zal vinden.
Twijfel, twijfel, twijfel…..