Titel: Contagious Chaos
Schrijfster: Emily Goodwin
Serie: Contagium #3
Genre: New Adult, Horror
Gepubliceerd: januari 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
When the compound starts to fill and food supplies dwindle, Fuller’s soldiers and Marines have no choice but to venture out into the lawless wastelands of America where they discover a new kind of enemy.

What foe could be more frightening than zombies? A fortress for the criminally insane--unhinged survivors who will stop at nothing to take Orissa and her friends down for good,

In order serve and protect their compound, will the gang have to abandon their own moral code and engage in a war against the uninfected? How far is Orissa willing to go?

Wat ik enorm kan waarderen aan deze serie boeken is dat we niet in het begin een herhaling krijgen van wat er gebeurt is in de voorgaande boeken.
Dit is vaak het geval bij series en alhoewel ik het enorm kan waarderen dat we weer op de hoogte gebracht worden van het voorgaande, als ik een serie in één keer achter elkaar lees vind ik het een beetje tijdverspilling want het ligt allemaal immers nog vers in het geheugen.
Ik zal een schrijver/schrijfster er nooit op aanvallen omdat een serie vaker niet dan wel achter elkaar gelezen wordt, maar in dit geval vind ik het dus wel enorm fijn.
Het is niet zo dat we helemaal geen opheldering krijgen over de voorgaande boeken maar het is minimaal en verspreid door het hele boek.

We gaan weer verder waar deel 2 opgehouden is en van het begin tot het einde is dit weer een rollercoaster van spanning, rottende en slijmerige zombies, gruwelen gepleegd door niet zombies, maar ook een beetje romantiek.
Sommige dingen zie je aankomen maar over het algemeen is het onvoorspelbaar en de onverwachte twists maken dat je vol spanning op het puntje van je stoel zit.

Dit keer geen enorme cliffhanger maar een mededeling die je aan het denken zet.
Het is een mededeling waarvan ik het vermoeden in mijn voorgaande review al aan gaf en ik ben zeer benieuwd wat nu de oorzaak was, maar vooral wat ze er aan kunnen doen om te voorkomen dat de niet geïnfecteerden niet alsnog geïnfecteerd raken en of het ze lukt, en hoe, om weer een zo normaal mogelijk leven op te bouwen.

Ik ga snel verder met deel 4!