Titel: The Indigo Spell
Schrijfster: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #3
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: februari 2013
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Sydney Sage is an Alchemist, one of a group of humans who dabble in magic and serve to bridge the worlds of humans and vampires. They protect vampire secrets--and human lives. In the aftermath of a forbidden moment that rocked Sydney to her core, she finds herself struggling to draw the line between her Alchemist teachings and what her heart is urging her to do. Then she meets alluring, rebellious Marcus Finch--a former Alchemist who escaped against all odds, and is now on the run. Marcus wants to teach Sydney the secrets he claims the Alchemists are hiding from her. But as he pushes her to rebel against the people who raised her, Sydney finds that breaking free is harder than she thought. There is an old and mysterious magic rooted deeply within her. And as she searches for an evil magic user targeting powerful young witches, she realizes that her only hope is to embrace her magical blood--or else she might be next.
* dit is het vierde deel uit de serie en de review kan kleine spoilers bevatten * 

In elk boek groeit Sydney een beetje, wordt ze wat socialer, en wordt ze een steeds leukere persoonlijkheid. Alleen haar onervarenheid in de liefde blijft een punt van onzekerheid en hilariteit.
Ik vind het ook fijn om te lezen dat Sydney steeds beter voor zichzelf op kan komen. Ze is nog steeds geen vechtersbaas maar met behulp van magie, waar ze steeds minder bang voor begint te worden, weet ze zich toch regelmatig uit benarde situaties te redden.

Zo langzamerhand lijkt het hele verhaal rond de vampiers en de reden waarom Sydney zich met de Moroi in Palm Springs bevind een beetje op de achtergrond te raken en komt magie wat meer naar de voorgrond.
Persoonlijk vind ik dit een leuke ontwikkeling. Ik houd van vampiers maar ook van magie; de onvoorspelbare dingen die er gebeuren als die magie losgelaten wordt maken het voor mij altijd enorm interessant en spannend.
Wat ik ook erg prettig vind is dat Sydney ontdekkingen en gebeurtenissen niet voor zich houd maar dit gelijk bespreekt met anderen.
Hoe vaak lees je niet dat de hoofdpersoon een ontdekking doet maar die ontdekking afwimpelt als iets onbelangrijks of gedroomt. Je wilt die persoon dan wel toeschreeuwen vooral hulp te gaan zoeken maar natuurlijk doen ze dat niet met alle gevolgen van dien
Ik vind het heel verfrissend dat Sydney wel zo slim is, dat bespaart me een hoop frustraties.

De sexuele spanning en chemie tussen Sydney en Adrian zorgt voor veel scenes waarbij je hart een slag sneller gaat slaan, maar die romance speelt niet de grootste rol.
De grootste rol speelt voornoemde magie, maar ook de vraagtekens die Sydney zet bij de werkwijze van de Alchemisten en de kracht die ze kan vinden om die werkwijze aan de tand te voelen komen veelvuldig aan de orde.
Dat ze een goed stel hersens en gezond verstand heeft wordt alleen maar duidelijker als ze niet zomaar klakkeloos gelooft wat haar gezegd wordt maar zelf op onderzoek uit gaat.

De vele plot wendingen en onverwachte gebeurtenissen maakten ook dit boek weer een genot om te lezen!