Schrijver/ster: J.A. London
Serie: Darkness Before Dawn Trilogy 2 & 3
Genre: Young Adult, Vampiers, Dystopian, Paranormal
Gepubliceerd: 2012 & 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
There's nowhere left to hide.

I thought vampires were our enemies - they controlled our lives, isolated our cities, and demanded our blood - until I met Victor. With Victor taking over as the new Lord Valentine, things were supposed to get better. Instead, they're worse than ever.

Day Walkers, a new breed of vampires who can walk in the sun, are terrorizing the city. Blood supplies are low, and if Victor's vampires don't get enough, they will become infected with the Thirst - a disease that will turn them into mindless killers.

To stop it, I must journey across the desolate wasteland to the very place where the sickness began. I can only hope that the answers that await me are enough to save us all... before it's too late.

We gaan op exact hetzelfde punt verder waar we in Darkness Before Dawn gebleven zijn en ik was blij dat ik meteen antwoord kreeg op de brandende vraag die bij mij achterbleef na de cliffhanger.

#2 Blood Kissed Sky
De titel klinkt erg bloederig, maar net als in het eerste deel was er niet echt sprake van een enorme spanning, die momenten waren vaak alweer voorbij voor je er erg in had. En het vleugje romantiek wat er in zat was leuk omdat het een taboe en verboden is, maar het liet mijn hart geen slag sneller slaan.

De situatie waarin Dawn zich bevind wordt steeds grimmiger en het bestaan van de mensheid komt steeds meer onder druk te staan.
Dawn en haar vrienden reizen af naar Los Angeles met de gevaarlijke Night Train om te achterhalen hoe de inwoners van LA hun bloeddonaties en vrede met de vampiers hebben geregeld.
Maar niets is wat het lijkt in het ogenschijnlijk vredige, mooie Los Angeles. Ze blijken er totaal niet veilig te zijn en als Dawn omringd wordt door vijandige vampiers lijkt het er op dat haar laatste uurtje als mens geslagen heeft. Ook doet Dawn een ontdekking over zichzelf die haar hele wereld op zijn kop zet en haar aan het twijfelen brengt over het doel dat haar altijd voor ogen stond.


#3 After Daybreak
Wat de spanning betreft geld voor dit deel hetzelfde als de voorgaande delen, maar Dawn groeit. Ze gaat toch wat meer richting de kick-ass heldin die ik graag zie. Ze was nog lang niet op dat niveau, maar ik kreeg toch steeds meer respect voor haar lef en kracht.
Ze laat zich niet onder de tafel schuiven door een stel eeuwenoude, gevaarlijke vampiers en bereikt daarmee het ondenkbare.

Wat ik erg jammer vond is dat de schrijvers (Rachel Hawthorne en haar zoon Alex London onder de pennaam J.A. London) elke keer de, in mijn ogen, makkelijke weg kozen voor Dawn. Ik had haar graag mee zien gaan met de missie om het ultieme wapen van hun tegenstander Sin te vernietigen. Daar hadden ze iets heel spannends mee kunnen doen, maar in plaats daarvan bleef Dawn weer achter in Denver omdat dat veiliger was en ze daar kon helpen.
Al met al kwamen ze nog in een gevaarlijke strijd terecht, maar er had heel veel uit dat reisje naar LA gehaald kunnen worden.
De ultieme eindstrijd, de strijd waarnaar we vanaf deel 2 naar toe leven, is een anti climax. Voor het begonnen is is het ook al weer voorbij en ik was geschokt door dat abrupte eind. Zo zat ik middenin de strijd en zo was het boek uit . . .

De Darkness Before Dawn Trilogy heeft me ondanks mijn misschien wat negatieve review toch een aantal uur leesplezier bezorgd en daarom geef ik deze twee ieder 4 sterren.