Schrijfsters: Amie Kaufman & Megan Spooner
Serie: Starbound #2
Genre: Young Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: december 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Jubilee Chase and Flynn Cormac should never have met.

Lee is captain of the forces sent to Avon to crush the terraformed planet's rebellious colonists, but she has her own reasons for hating the insurgents.

Rebellion is in Flynn's blood. Terraforming corporations make their fortune by recruiting colonists to make the inhospitable planets livable, with the promise of a better life for their children. But they never fulfilled their promise on Avon, and decades later, Flynn is leading the rebellion.

Desperate for any advantage in a bloody and unrelentingly war, Flynn does the only thing that makes sense when he and Lee cross paths: he returns to base with her as prisoner. But as his fellow rebels prepare to execute this tough-talking girl with nerves of steel, Flynn makes another choice that will change him forever. He and Lee escape the rebel base together, caught between two sides of a senseless war.

Grappig, op Goodreads scoort dit boek hoger dan het eerste deel, en ik vond These Broken Stars veel beter.

Dit boek is in dezelfde stijl geschreven als zijn voorganger; tussen de hoofdstukken van de hoofdpersonen Flynn en Jubilee is een extra hoofdstuk(je), maar vond ik dat in These Broken Stars ontzettend leuk, in This Shattered World waren ze verwarrend en leidden ze af van het verhaal.
Het waren geen hoofdstukken met vragen waarop je in het hoofdstuk erop antwoorden kreeg, maar hele verwarrende dromen van Jubilee. Ik vond ze niet leuk.
De 'normale' hoofdstukken waren wel leuk, maar het niveau ging naar beneden door die tussen hoofdstukken, ik had er moeite mee om daar doorheen te komen.

De personages zijn net als in het andere boek, erg leuk.
Ze staan lijnrecht tegenover elkaar, rebel en soldaat, en het eerste gedeelte was het echt een strijd tussen die twee; ze mochten elkaar totaal niet. Geen liefde op het eerste gezicht dus.

De ontdekking die Lilac en Tarver deden in het eerste deel is de basis van de strijd waarin Jubilee en Flynn zich bevinden. En hoe meer ontdekkingen ze doen, hoe duidelijker het wordt dat ze niet tegen elkaar strijden maar dat een zeer slimme, kwaadaardige organisatie beide partijen tegen elkaar uitspeelt.
Lilac en Tarver binden samen met Jubilee en Flynn de strijd aan met deze organisatie, elk op hun eigen unieke manier.
Het was leuk om deze twee weer te zien in dit boek, ook al had ik in het begin dat Jubilee het had over haar mentor niet door dat dat Tarver was.

Wil je dit boek ook gaan lezen dan geef ik je 1 tip; als je de tussen hoofdstukken na een paar te hebben gelezen ook niet leuk vind, sla ze dan over. Je mist helemaal niets en het verhaal wordt er 10x leuker op.

Eind van het jaar kunnen we het 3e deel verwachten.