Schrijfster: Stephanie Nelson
Serie: Gwen Sparks #4
Genre: Adult, Paranormal, Vampiers, Weerwolven, Heksen
Gepubliceerd: november 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
The rules that once bound magic no longer apply. The balance between death and life has tipped, and Gwen Sparks can’t remember a thing. Left at the mercy of those claiming to be her friends, Gwen must piece together her life through flashes of random memories and vivid dreams, featuring two very alluring men. One thing is for sure, if they don’t fix the problem soon, the fate of the supernatural world is doomed.

With the help of the last four remaining spirit walkers, Dorian Hade will fight like hell to fix what’s been broken and save the woman he has fallen for. But he’ll find out that some problems aren’t that easy to fix, and the only solution to this one is death.

Gwen will sacrifice everything to save the ones she loves and right the world.

Dorian will do everything to stop her. To save the woman he loves.

Review:

Bijna 2 jaar heb ik gewacht op dit 4e deel van Gwen Sparks en laat me je vertellen dat mijn geduld enorm op de proef is gesteld. Hoe vaak ik de website van Stephanie Nelson heb bezocht om meer info te kunnen vinden over de datum van uitgifte kan ik niet zeggen, maar het was vaak, heel vaak.

En elke keer beloofde de schrijfster dat hij dan toch echt op die en die datum uit zou komen, om het vervolgens weer om de één of andere redenen uit te stellen.
Dat ik dit 4e deel na zo'n lange tijd toch nog ben gaan lezen zegt wel heel veel over deze serie en over hoe leuk ik hem vind.
Maar ik had echt wel mijn twijfels.
Zou ik het na zo'n lange tijd nog net zo leuk vinden?
In grote lijnen weet ik waar het verhaal over gaat maar weet ik nog wie wie is? Wat er allemaal gebeurt is?

Gelukkig lijdt Gwen na de cliffhanger van Coveted aan geheugen verlies en wist ik nog meer van haar leven dan zijzelf, dus viel het heel erg mee om in het verhaal te komen. Sterker nog, er is geen moment van verwarring of vertwijfeling geweest, ik viel zo weer in de magische, bovennatuurlijke wereld van Flora, haar inwoners, en Gwen. En die van Dorian natuurlijk.

En wat een enorme bonus is het dat we dit keer ook de pov van Dorian, de Angel of Death, krijgen.
Het is geweldig om de pov van de kick-ass persoonlijkheid Gwen te lezen, maar die van Dorian . . . super! Hij heeft mij enorm laten zwijmelen. De gevoelige, kwetsbare kant die hij ons laat zien is niet te rijmen met Death, maar dat maakt hem daarom des te aantrekkelijker.

Dit keer komt de spanning niet door gevaren van buitenaf maar door het mysterie dat om Gwen hangt door haar geheugenverlies. Door haar is de hele magische wereld in onbalans en haar dood kan de balans terug brengen. Het is dan ook een strijd op leven en dood om een andere manier te vinden.

Het einde is spannend en de oplossing voor de onbalans is een bijzondere en een die weer een hoop perspectief biedt voor het volgende deel.  Maar de laatste paar bladzijden van dit boek hebben toch wel de meeste indruk op mij gemaakt en daardoor wordt mijn geduld totdat Resurrected uit komt weer enorm op de proef gesteld.