Vorig jaar heb ik teruggeblikt op het jaar met de boek blogger enquête van Craving Pages. Het is een leuke manier om alle gelezen boeken van het jaar de revue te laten passeren, daarom doe ik dat dit jaar weer.Terugblik op 2014:

1. Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Dat zijn er meerdere en het zijn toevallig allemaal laatste delen van een serie:
• Mike Mullin - Sunrise (Ashfall #3),
• Julie Kagawa - The Forever Song (Blood of Eden #3),
• Jennifer L. Armentrout - Opposition (Lux #5),
• K.A. Tucker - Five Ways to Fall (10 Tiny Breaths #4),
• Veronica Rossi - Into The Still Blue (Under The Never Sky #3)

2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?

Stay With Me van J. Lynn aka Jennifer L. Armentrout.
Ik ben een enorme fan van deze schrijfster en dan met name van haar paranormale genre. Er zijn een paar hedendaagse van haar die ik wel leuk vond, maar dit boek heb ik voortijdig weggelegd.
Eigenlijk was alles goed; de schrijfstijl, de verhaallijn en zelfs de hoofdpersoon Calla was een aangename persoonlijkheid.
Wat me gewoon ontzettend tegenstond en me enorm irriteerde was de uitspraak 'The Hot Guy Brigade'. De eerste zin van het boek begon met deze uitspraak en elke knappe jongen die daarna in het verhaal kwam werd ingedeeld in die denkbeeldige brigade van Calla en dan werd er geanaliseerd: 'is hij net zo knap als de luitenant van de HGB of is hij de generaal of de kapitein?'. Het irriteerde me op een gegeven moment zo erg dat ik besloot dat als ze het nog 1x zou zeggen ik met een ander boek zou beginnen. Jammer genoeg hoefde ik daar niet lang op wachten . . . . Het gekke is dat ik er tot op de dag van vandaag nog steeds van baal dat ik hem niet uitgelezen heb :-(

3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

Lifers van Jane Harvey-Berrick

4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden, welk boek zou je dan kiezen?

White Hot Kiss van Jennifer L. Armentrout. Als je die gaat lezen dan weet je zeker dat je een fantastisch verhaal krijgt met een knappe Gargoyle, een sexy, arrogante Demon en een kick-ass heldin. Als je die uit hebt wil je niets liever dan gelijk het volgende deel er achteraan lezen en daarna wacht je, net als ik, met smart op het derde en laatste deel. 

5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?

Vampire Academy van Richelle Mead. Ik wist natuurlijk al langer van het bestaan van deze serie, maar op de één of andere manier was ik er nooit aan toe gekomen om hem te lezen. Achter elkaar heb ik de 6 delen verslonden en ik heb er van genoten.

6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?

Lexi Ryan, Sarina Bowen

7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?

Nee

8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Niet 1 boek maar een drie-delige serie: Here and Now van Lexi Ryan. Het geheugenverlies van Hannah en het mysterie wat daar omheen hangt maakten dit en serie die moeilijk weg te leggen was. 

9. Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?

Lifers van Jane Harvey-Berrick.
Het prikkeldraad dat de cover in tweeën deelt en de koele, wat donkere, bovenste helft tegenover de zonnige onderkant geven heel goed de inhoud van dit boek weer.

10. Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Volgens mij heb ik er veel meer maar de eerste die in mij naar boven komt is Dorian uit Hexed van Stephanie Nelson. Hij is de Angel of Death, nou niet een personage waar je gelijk warm voor zou lopen, maar behalve dat hij enorm sexy is is hij gevoelig, kwetsbaar en beschermend en dat maakt hem ontzettend aantrekkelijk.

11. Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2014?

This Regret van Victoria Ashley  

12.Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen? (Pas op dat je geen spoilers gebruikt!)

Sunrise van Mike Mullin. Het feit dat een dergelijke natuurramp werkelijk kan gebeuren speelt bij mij enorm tot de verbeelding. Ik praat bijna nooit over de boeken die ik lees met mijn gezin want ze snappen mijn leesverslaving totaal niet, maar over dit boek (de hele serie eigenlijk) heb ik ze verteld.

13. Wat is je favoriete relatie (romantisch, vriendschappelijk, familie, enz) uit de boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Deze vraag beantwoord ik net als vorig jaar met hetzelfde antwoord: een love triangle, ik blijf het leuk vinden.

14.Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?

Dat zijn er meer dan 1 want ik lees heel veel recensies, maar Haven van Laurie Falter is daar in ieder geval 1 van.

15.Welk boek zou je het aller liefst terug willen zien in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrollen?

Ook deze vraag beantwoord ik hetzelfde als vorig jaar: de serie Ashfall van Mike Mullin. Er is niet één serie die ik liever in de bios zou zien verschijnen dan deze.
En de acteur die de rol van Alex zou moeten gaan spelen?
Vorig jaar had ik geen idee maar dit jaar zou ik zeggen Dylan O'Brien. Hij is mijn favoriete personage in de serie Teen Wolf en hij speelt de rol van Thomas in The Maze Runner.Boeken en Bloggen in 2014:

16. Wat is je favoriete boekenblog van 2014?

Ik vind ze allemaal leuk. Op elke boekenblog lees of leer ik wel iets nieuws.

17. Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?

Eigenlijk was dit jaar op boekenblog gebied voor mij een slecht jaar. Ik heb veel gelezen maar vooral veel hedendaagse New Adult en Adult en dat vind ik een erg moeilijk genre om over te schrijven; ik heb dan ook van veel boeken geen review geschreven. 
Het is dan ook niet vreemd dat ik de review van een paranormaal boek kies ook al weet ik niet of ik het een favoriet moet noemen, het is er in ieder geval één die ik zelf wel mooi vind: de review van Ruined van Jus Accardo.  

18. Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)

Dat Amazon nu ook een nederlandse afdeling heeft. 

19. Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?

Het mooiste boekenblog moment is voor mij het moment dat een review zo uit mijn vingers vloeit. Ik moet er altijd best wel moeite voor doen om een goede review te schrijven, het is niet iets wat bij mij vanzelf gaat, en die enkele keer dat het wel vanzelf lijkt te gaan is een mooi moment. 

20. Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?

Nee


Vooruitblik voor 2015:

21. Aan welk boek ben je in 2014 niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar.

Talon van Julie Kagawa. Het is niet zozeer dat ik er niet aan toe gekomen ben als wel dat ik het uitstel zodat het wachten op het volgende deel korter is :-) Haar boeken zijn zo goed dat mijn geduld altijd enorm op de proef gesteld wordt. 

22. Naar welk boek, wat uitkomt in 2015, kijk je het meest uit?

Er zijn meer waar ik heel erg naar uit kijk, maar ik denk dat ik toch wel het meest uitkijk naar The Return van Jennifer L. Armentrout, de spin-off van Covenant. Ik wil heel graag terugkeren naar de wereld van de goden en dan met name naar Seth. Hij was naast Aiden en Alex mijn  favoriet in Covenant en ik ben blij dat hij nu zijn eigen serie krijgt.

23. Wat hoop je in 2015 te bereiken met lezen/bloggen?

Hetzelfde als in de voorgaande jaren; Ik hoop lezers te inspireren met mijn reviews.

24.Naar welke boeken-evenementen van 2014 kijk je het meest uit?

Ik ga nooit naar boeken-evenementen

25.Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?

De reading challenge van Goodreads. Ik ga proberen dit jaar minimaal 150 boeken te lezen. Voorgaande jaren haalde ik dat makkelijk, ca. 180, dit jaar zat ik er ver onder met 'maar' 123.


Er zijn meer bloggers/blogsters die mee doen met de enquête.
Wil je weten wat zij hebben ingevuld ga dan naar Craving Pages en scrol naar beneden voor de links van de deelnemers.