Schrijfster: C.C. Hunter
Serie: Shadow Falls: After Dark #1
Genre: Young Adult, Vampiers, Weerwolven, Fae
Gepubliceerd: mei 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
For Della Tsang, Shadow Falls isn't just a camp: it's home. As a vampire who's never fit in with her human family, it's the one place she can truly be herself. But when a mysterious new guy arrives at camp, Della’s whole world is thrown into turmoil. Chase is a vampire with secrets, who knows more than he’s telling. But the more time she spends with him, the more she begins to trust this attractive stranger—and feel drawn to him. But romance is the last thing she wants, as she keeps telling Steve, the hunky shapeshifter who won’t stop trying to win her heart. And if Della isn't careful, he just might succeed.
When a new case puts everyone she cares about in danger, Della’s determined to do everything she can to save them . . . even if it means teaming up with Steve and Chase, who leave her more confused than ever. With their lives on the line, will Della and her friends survive, with their hearts intact?

Review:

Met ontzettend veel plezier heb ik de serie Shadow Falls van C.C. Hunter gelezen en ik had er dan ook enorm veel zin in om de spin-off vanuit het oogpunt van Della de vampier te lezen.
Maar eerlijk gezegd wilde ik er na 50 bladzijden al de brui aan geven.

Voor mijn gevoel waren de acties en reacties van Della en de andere personages onvolwassen en kinderachtig en dat irriteerde me mateloos, maar ik dwong mezelf verder te lezen omdat ik bijna zeker wist dat het voor het grootste gedeelte aan mijzelf lag.
Ik heb de laatste tijd nl heel veel adult en new adult boeken gelezen en tja, dan wil een young adult in vergelijking nog wel eens kinderachtig over komen.

Ik dwong mijzelf dus om vooral verder te lezen en wat ben ik blij dat ik mijzelf gehoorzaamd heb :-)
Na een tijdje ebde dat irritante gevoel helemaal weg en werd ik geabsorbeerd door het spannende, mysterieuze en romantische verhaal.

Della is een stoere, koppige, eigenwijze en harde vampier met een heel klein hartje.
In haar jonge leven is ze al een aantal keer bedrogen door mensen waarvan ze hield en waarvan ze dacht dat die ook van haar hielden, en dat kleurt haar acties en reacties.
Vooral Shape Shifter Steve krijgt de volle lading, terwijl hij toch zeker het tegenovergestelde verdiend want hij is een goede jongen die zijn gevoelens voor haar niet onder stoelen of banken steekt en haar steeds probeert te beschermen.
Hij is dan ook niet blij wanneer Della steeds meer aandacht gaat besteden aan de nieuwe jongen en vampier Chase.
Ik had werkelijk geen idee wat er achter Chase schuilde, eerlijk gezegd vertrouwde ik hem niet helemaal, en het geheim dat hij verborg verraste en schokte mij.

Het is alweer een poosje geleden dat ik een boek heb gelezen met daarin een love-triangle en ik moet zeggen dat ik er erg van genoten heb.
Chace en Steve zijn allebei mooie jongens en ik ben blij dat ik niet in Della's schoenen sta want op dit moment zou ik niet weten wie ik moest kiezen.

Op één ding na (geesten, meer laat ik er niet over los) is dit boek erg origineel en spannend en het is leuk dat we Kylie, de hoofdpersoon uit de eerste serie, nu vanuit een ander oogpunt meemaken.
Het einde is geen cliffhanger maar het heeft me wel enorm nieuwsgierig gemaakt naar de inhoud van Eternal die 28 oktober uitgekomen is.