Schrijfster: Missy Johnson
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: mei 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
My best friend was dying and I was in love with his girl.
Andy and I had been best friends since we were eight-years old. Watching him slowly fade away, ever closer to his final breath, made me so incredibly angry. I knew there was nothing I could do to change it--I had given in to despair, but Andy had not. He had one last hand to play.

He wasn't going to simply sit back and wait for Death to claim him--not Andy. He was going to live life until he couldn't hold his eyes open any longer.

Andy didn't want to die in some sterile hospital and asked me to take him and Emily to the beach. It would be our last road trip together.

Emily. Emily was a problem for me.

I harbored a secret that would have torn our friendship apart. I was in love with Andy's girl, and had been since she'd walked into our sixth grade class, so many years ago.

So what kind of person am I? My best friend is dying, and it's awful--but my heart still aches for his girl. I hate myself for thinking beyond Andy's death and whether there could ever be a future for Emily and I, but I can't help it.
I'm in love with her.

Review:

Boeken over fatale ziektes sla ik meestal over. Ik kan er niet tegen.
Maar de samenvatting van dit boek trok me toch wel aan en met een knoop in mijn maag begon ik te lezen.

En ja hoor, zoals ik al verwachtte is het een tranen trekker.
Het is zo pijnlijk en triest, ik heb menig traantje weg moeten pinken.
Maar het was af en toe ook grappig en humoristisch want Andy liet zijn laatste weken niet teveel leiden door zijn ziekte en liet zijn vrienden allerlei vreemde opdrachten uitvoeren.

Naast Andy ging mijn gevoel ook uit naar Seth. Ik had met hem te doen.
Hij lag zo ongelofelijk met zichzelf in de knoop; met het onafwendbare verlies van Andy maar ook met zijn gevoelens voor Andy's vriendin Emily die hij al heeft vanaf het moment dat hij haar voor het eerst zag.

Het verhaal wordt verteld vanuit de oogpunten van Andy, Seth en Emily.
Van alle drie de kanten lezen we hoe ze proberen om te gaan met de pijn en het verdriet die deze fatale ziekte met zich mee brengt.

Ik zag er best tegenop om dit boek te lezen maar ik ben blij dat ik het gedaan heb!


---------------* Veel Leesplezier *---------------