Schrijfster: Zoey Derrick
Serie: The Reason series #1 tm 4
Genre: New Adult, Engelen
Gepubliceerd: februari 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Vivienne Callahan has known only hardship. As if growing up with an alcoholic, drug addicted mother wasn’t traumatic enough, she’s escaped from her physically and verbally abusive boyfriend only to struggle every day to make ends meet as a waitress in a Minneapolis diner.

Along comes Mikah Blake, a handsome stranger who quickly takes an unexpected and persistent interest in her. On the surface, “Mr. Suit” seems to be Vivienne’s opposite: rich, well-fed, successful. As Vivienne will learn, Mikah is more than he seems, and for reasons unknown, he’s determined to be her knight in shining armor. But after having finally found her own two feet after years of abuse, it’s difficult for her to accept Mikah’s help.

Will her body’s unexpected response to Mikah’s touch be reason enough to overcome her pride and traumatic past and learn to love and trust? Or will her past, refusing to be left behind, come back to claim her?

Review:

The Reason Series is een collectie van 4 boeken: Give Me Reason, Give Me Hope, Give Me Desire & Give Me Love die nu in één boek samengebracht zijn en in dit boek weergegeven worden als 4 chapters.

The Reason verteld het verhaal van Vivienne Callahan, een jonge vrouw die alleen maar ellende gekend heeft in haar jonge leven. Nadat haar ex vriend haar het ziekenhuis ingeslagen heeft probeert ze de draad weer op te pakken. Ze werkt als serveerster voor een mager loontje en probeert de eindjes aan elkaar te knopen. Tijdens één van haar diensten ontmoet ze Mikah.
Mikah is alles wat Vivienne niet is: rijk, succesvol en ziet er gezond en doorvoed uit. Ze kan niet verklaren waarom hij haar wil helpen en zijn volharding doen bij haar de nekharen rijzen. Ze heeft altijd voor zichzelf gezorgd en dat zal haar nu ook wel lukken. Maar Mikah geeft niet op en hij is meer dan je zo op het oog ziet.

Door de 4 chapters heen volgen we de levens van Vivienne en Mikah die strijden met hun sterke gevoelens voor elkaar, een ex vriend die niet eerder opgeeft dan dat hij Vivienne''s leven heeft genomen en paranormale gaven waarvan ze niet wisten dat ze die bezaten.
En niet iedereen is wie je denkt dat hij is.

Dit boek ben ik in een opwelling gaan lezen.
Ik zag het woord Angels en dacht "ja, daar heb ik wel zin in".
Maar het is totaal niet wat ik er van verwachtte. En als ik terug kijk op het verhaal dan moet ik zeggen dat er maar bar weinig spanning in zat. Ik zou zelfs bijna zeggen dat hij ongelofelijk saai is en toch . . . . . op de één of andere manier kon ik het boek niet wegleggen en bleef het verhaal me boeien. Je groeit mee met de gevoelens van Vivienne voor Mikah en je voelt haar ongerustheid en spanning.
Voor Mikah is het liefde op het eerste gezicht en voor het geduld en de liefde waarmee hij Vivienne omringde had ik enorm veel respect.
Het ontwaken van hun paranormale gaven krijgen we te zien in dromen en die dromen waren erg sexy.
Pas in de laatste chapter wordt het even spannend, maar als je denkt 'nou komt het' dan is het ook al weer voorbij; het was te makkelijk.
Alleen de gevolgen voor Mikah waren minder leuk maar daar wordt ook vrij snel weer overheen geschreven.

Als je aan me zou vragen 'raad je dit boek aan' dan moet ik eerlijk zeggen dat ik daar niet zeker over ben. Ik vond hem boeiend genoeg omdat er sprake is van ontwakende paranormale gaven en ik nieuwsgierig was naar het hoe en waarom, maar of dat voor iemand anders ook geldt . . . . .

---------------* Veel Leesplezier *---------------