Schrijfster: Jane Harvey-Berrick
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: februari 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
After eight years in prison, twenty-four year old Jordan Kane is the man everyone loves to hate.

Forced to return to his hometown while on parole, Jordan soon learns that this small town hasn't changed since he was carted off to juvie all those years ago. He is the local pariah, shunned by everyone, including his own parents. But their hatred of him doesn't even come close to the loathing he feels every time he looks in the mirror.

Working odd jobs for the preacher lady, Jordan bides his time before he can leave this backwards town. But can distance erase the memories that haunt him? Trapped in the prison of his own mind Jordan wonders if the pain of living will ever subside?

Torrey Delaney is new in town and certainly doesn't behave in a way the locals believe a preacher’s daughter should. Her reputation for casual hook-ups and meaningless sex is the talk of the town. Add that to her budding friendship with the hardened ex-con handyman, and the good Reverend is less than thrilled with her estranged daughter’s path.

As friendship forms, is it possible for two damaged people who are afraid to love take their relationship to the next level? Can Torrey live with Jordan’s demons, and can Jordan break through Torrey's walls? With the disapproval of a small town weighing heavily on them, will they find their place in the world? Can they struggle against the odds, or will their world be viciously shattered?

Is love a life sentence?

Review:

Lifers is een ontzettend origineel en emotioneel boek.
Het is niet zozeer dat je in een rollercoaster van emoties zit, maar mijn hart is meer dan 1 keer gebroken voor Jordan.

Jordan komt na 8 jaar in de gevangenis te hebben gezeten vrij, maar in plaats van dat we een geharde ex-gevangene krijgen, krijgen we een gevoelige, kwetsbare jongen die elke dag weer geconfronteerd wordt met zijn verleden en gehaat wordt door zijn ouders en zijn dorpsgenoten.
Torrey is de enige die hem behandeld als een normaal persoon en er ontstaat een vriendschap die al snel meer is dan alleen dat. Maar de moeder van Torrey, de predikant van het dorp, is ook zijn werkgeefster en naast de schuldgevoelens die Jordan heeft over zijn verleden draagt hij nu ook schuldgevoelens tegenover Torrey's moeder met zich mee.

Torrey heeft haar moeder jarenlang niet gezien maar is uit nood bij haar gaan wonen.
Ze is een vrije vogel en heeft een niet zo smetteloze reputatie maar daar kan ze niet zo mee zitten. Ook zij is een beetje een outcast van het dorp en trekt zich weinig aan van de vooroordelen die men heeft over Jordan.

Wat dit boek vooral erg boeiend en emotioneel maakt is de enorme strijd die Jordan met zichzelf, zijn ouders en dorpsgenoten moet leveren om een normaal leven te kunnen leiden. Maar de grootste strijd is toch wel met zichzelf, met het schuldgevoel dat hij na al die jaren nog steeds heeft en eigenlijk niet los wil laten omdat hij vind dat hij het verdient om niet gelukkig te zijn.

Ik houd erg van alpha males in mijn boeken, en afgezien van een paar momenten toont Jordan absoluut geen alpha gedrag. Integendeel zelfs, hij stelt zich kwetsbaar en onzeker op en in dit geval sprak me dat enorm aan. Ik had met hem te doen, maar het had ook een zekere aantrekkingskracht op mij.
Het was te begrijpen waarom hij zich kwetsbaar en onzeker op stelt maar tegen het einde van het boek ging hij daar wel te ver in. Gelukkig keren de gevolgen daarvan zijn leven in een goede richting en is er voor hem en Torrey een Happy End weg gelegd.

Ik had nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen, maar door Lifers ben ik zeker van plan daar verandering in te brengen. Het is zeker een aanrader!


---------------* Veel Leesplezier *---------------