Schrijfster: Tracy Wolff
Serie: Extreme Risk #1
Genre: New Adult, Hedendaags, Snowboarden
Gepubliceerd: februari 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Twenty-one-year-old professional snowboarder Z Michaels is the bad boy of Park City, Utah. He’s always had his pick of any girl in town—and on the competition circuit. But underneath his cool exterior is a young man in turmoil, trying to take the edge off tragedy by overindulging in sex and shredding the slopes. In fact, Z’s reckless behavior is a thinly veiled attempt to blunt his emotional suffering with physical pain.

Ophelia Richardson isn’t like any girl Z has ever met. Though she’s from New Orleans high society, she’s no Southern belle—and she’s not shy about being miserable in frozen, godforsaken Park City. But laying low is her only option after her ex, a rich boy who couldn’t take no for an answer, nearly killed her in a jealous rage. Following that terrifying encounter, the last thing Ophelia needs is a boyfriend—especially one as rich and arrogant as Z. But Ophelia soon discovers that he isn’t what he seems. If anything, Z may be even more damaged than she is.

Tormented by their pasts and feeling alone in the world, Z and Ophelia find a connection unlike any they’ve ever known. But with Ophelia hiding the details of her life in Louisiana and Z’s death wish reaching terrifying new heights, their relationship seems to be going downhill before it even begins—unless they can find the strength in each other to trust, grow, and love again.

Review:

Het eerste wat ik kwijt wil over dit boek is dat de cover totaal niet past bij het verhaal.
Ja, Z heeft tatoo's en een 6-pack, maar het was leuker geweest als de cover een beetje in stijl was geweest met het verhaal dat gaat over een snowboarder.

Z is een extreem goede snowboarder maar hij wordt gekweld door een verschrikkelijk verleden en is daardoor nog beter in het vergooien van zijn talent.
Hij is de man-hoer van de piste en verdrinkt zich in alcohol en drugs.

Ophelia heeft een heel erg slecht jaar achter de rug en probeert haar leven weer op de been te krijgen in een andere omgeving waar ze werkt in het café van haar oom en tante.
Ze zit niet te wachten op een romance en al helemaal niet op een figuur die zichzelf op allerlei manieren probeert de dood in te jagen.

Wat me vooral erg aansprak aan dit boek is dat het gaat over snowboarden, een sport waarover ik nog nooit gelezen heb. Het was leuk om wat meer inzicht te krijgen in deze tak van sport.
Het resultaat ervan was dat ik met enorm veel interesse naar de verrichtingen in de Half-pipe heb gekeken tijdens de Olympische spelen.
Dit boek las ik nl heel toevallig vlak voor de Olympische Spelen en de snowboarders in dit boek zijn aan het trainen voor de OS in Sochi.

Shredded is een stand alone novel met een voor de hoofdpersonen HEA, maar het eind heeft wel een enorme tragische, verdrietige wending en ik kan niet wachten op het volgende boek om te lezen hoe het verder gaat met Ash, de vriend van Ophelia en Z.
Op 20 mei 2014 wordt het 2 deel, Shattered, gepubliceerd.

---------------* Veel Leesplezier *---------------