Serie: Defy #1
Genre: Young Adult, Tovenaars, Magie
Gepubliceerd: januari 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Alexa Hollen is a fighter. Forced to disguise herself as a boy and serve in the king's army, Alex uses her quick wit and fierce sword-fighting skills to earn a spot on the elite prince's guard. But when a powerful sorcerer sneaks into the palace in the dead of night, even Alex, who is virtually unbeatable, can't prevent him from abducting her, her fellow guard and friend Rylan, and Prince Damian, taking them through the treacherous wilds of the jungle and deep into enemy territory.

The longer Alex is held captive with both Rylan and the prince, the more she realizes that she is not the only one who has been keeping dangerous secrets. And suddenly, after her own secret is revealed, Alex finds herself confronted with two men vying for her heart: the safe and steady Rylan, who has always cared for her, and the dark, intriguing Damian. With hidden foes lurking around every corner, is Alex strong enough to save herself and the kingdom she's sworn to protect?

Review:

Een knappe Prins, tovenaars en een meisje dat, vermomd als jongen, de beste zwaardvechter in het leger van de koning is.
Toen ik dat las in de samenvatting wist ik gelijk dat ik dit boek niet aan mij voorbij kon laten gaan.
En het is een geweldig goede keus geweest want Defy is een heerlijk avontuur dat me vanaf het begin tot het eind aan het boek gekluisterd hield.

De reden waarom Alexa besloten heeft zich te vermommen als jongen is een afschuwelijke en het is dan ook geen wonder dat ze koste wat kost haar vermomming wil blijven behouden.
Maar het lijkt erop dat haar bedrog zijn langste tijd geduurd heeft want prins Damian gaat zich ineens anders gedragen in haar nabijheid en ze is bang dat hij haar geheim ontdekt heeft.
En ook Rylan, de jongen die naast haar tweelingbroer Marcel al jaren haar beste vriend is, benaderd haar soms op een wijze die vraagtekens bij haar oproept.
Door dat alles gaan haar gevoelens met haar op de loop en dat is nog het gevaarlijkste van de hele situatie want op geen enkele manier mag ze laten blijken wat ze in haar los maken, dat zou haar haar leven kunnen kosten.
Ze belanden met z'n drie├źn in de handen van de vijand en tijdens de lange reis naar het vijandige buurland zitten ze constant op elkaars lip en daardoor ontdekt Alexa dat zij niet de enige is met een groot geheim.

Zoals ik al zei aan het begin, dit is een geweldig avontuur in een prachtig geschetste, magische wereld, leuke en sterke personages en een romance die me regelmatig vlinders in de buik bezorgde.
Alexa is een geweldig personage.
Ze is stoer, sterk, de beste zwaardvechter en boogschutter in de garde, maar ze heeft ook een zachte, vrouwelijke kant die ze zo ver mogelijk weg drukt. Maar na een tragische gebeurtenis wordt het steeds moeilijker haar vrouwelijke, emotionele, kant te verbergen.

Ik had enorme bewondering voor Alexa's kracht en doorzettingsvermogen, maar daardoor kwam ze af en toe wel heel harteloos over.
Prins Damian was in het begin niet mijn favoriet. Hij is ijdel, arrogant en gedraagt zich verwend, maar dat veranderd als ze gevangen worden genomen.
Rylan is een leuke, lieve jongen maar hij is wat te passief naar mijn smaak. Ik had liever gezien dat hij zich wat meer als een alpha male had opgesteld en daardoor gaat mijn voorkeur uit naar de prins want die toonde die kant wel.

Sara B. Larson heeft een aangename schrijfstijl.
Het is vlot, zonder teveel onnodige informatie, en dat houd het verhaal spannend.
Zoals het nu lijkt komt het 2e deel pas uit in 2015. Ik hoop dat daar nog verandering in komt want dat duurt nog wel heel erg lang . . . . .


---------------* Veel Leesplezier *---------------