Schrijfster: Lacey Weatherford als Sydney Snow
Serie: Fringe #1
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: November 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Anna Vasquez has had enough. Torn after finding out her best friend committed suicide, she's determined to find out why this horrible thing has happened. But when she falls for her best friend's brother, Caleb, she learns a terrible secret. Suddenly she's left with questions and wondering if love really can conquer all.

Review:

Tell Me Why draait om de frustraties en schuldgevoelens die familieleden en vrienden voelen over de zelfmoord van een naaste zonder dat ze weten waarom diegene het gedaan heeft.
Maar het laat je ook zien dat het weten van de waarheid je niet altijd gelukkig maakt.

Anna haar beste vriendin heeft zelfmoord gepleegd en ze weet niet waarom. Ze heeft niks gemerkt van eventuele problemen en voelt zich schuldig omdat ze misschien belangrijke aanwijzingen, die leidden tot de zelfmoord van Jessi, over het hoofd heeft gezien.
Caleb, de stiefbroer van Jessi, en Anna hebben altijd al een speciale band en vriendschap gehad en door de dood van Jessi zoeken ze elkaar steeds vaker op en komen de gevoelens, die ze altijd onderdrukt hadden, naar boven en beginnen een relatie.
Maar Anna kan de dood van Jessi niet laten rusten, ze wil weten waarom ze het gedaan heeft.
En wanneer Caleb uiteindelijk achter de schokkende waarheid komt, maar op verzoek van Jessi en om Anna te beschermen, besluit dat niet te vertellen, wordt hij verscheurd door schuldgevoel en komt zijn relatie met Anna onder druk te staan.

Alhoewel ik in grote lijnen al snel in de gaten had wat het geheim achter de zelfmoord van Jessi is, kon ik toch ook niet helemaal geloven dat ze zichzelf daarom van haar leven had beroofd. En dat blijkt ook wel wanneer we achter de waarheid komen, die is nog schokkender en het is verder gegaan dan ik ooit verwacht had, en dat maakte het verhaal intrigerender maar ook een stuk triester.
De manier waarop Anna achter de waarheid komt zag je ook al van verre aan komen, dus wat originaliteit betreft was dat wat minder, maar daar was het boek niet minder boeiend om.
Ik kon hem niet weg leggen en heb hem in 1 ruk uitgelezen.

Het verhaal zit goed in elkaar, Lacey Weatherford aka Sydney Snow heeft een prettige schrijfstijl, en de personages zijn goed en geloofwaardig neergezet. Wat ook erg leuk is zijn de songteksten die hier en daar in het boek verwerkt zijn. Caleb en Anna zitten in de rock band Fringe en Caleb is de songwriter en verwerkt zijn gevoelens in zijn teksten.

Andere boeken die ik van Lacey Weatherford heb gelezen zijn Crush en Finding Nikki 1&2 en vooral de laatste 2 vond ik geweldig en kregen 5 sterren.
Het volgende deel van deze serie gaat over de drummer van Fringe,  Stix.
Zijn verhaal kunnen we lezen in Stix & Stones en die komt uit in 2014.

---------------* Veel Leesplezier *---------------