Serie: Scorched #1
Genre: Young Adult, Draken
Gepubliceerd: September 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Trinity
Don’t leave me here... It starts with a whisper. At first Trinity thinks she’s going crazy. It wouldn’t be a big surprise—her grandpa firmly believes there’s a genuine dragon egg in their dusty little West Texas town. But this voice is real, and it’s begging for her protection. Even if no one else can hear it...

Connor
He’s come from a future scorched by dragonfire. His mission: Find the girl. Destroy the egg. Save the world.

Caleb
He’s everything his twin brother Connor hates: cocky, undisciplined, and obsessed with saving dragons.

Trinity has no idea which brother to believe. All she has to go by is the voice in her head—a dragon that won’t be tamed.

Review:

Draken hebben mij altijd al gefascineerd en ik vind het heel erg jammer dat ze niet echt bestaan want het zijn prachtige beesten. In Scorched lijken het het echter ook erg gevaarlijke beesten te zijn die de mensheid bedreigen en uitgeroeid moeten worden.
Maar zoals wel vaker gebeurt in boeken is het niet altijd wat het lijkt en moeten de hoofdpersonen er achter zien te komen wat de waarheid is.

Ik vond Scorched een erg boeiend en leuk verhaal met een origineel plot en leuke personages.
Wat vooral heel erg leuk is dat geschiedenis, heden en een verre toekomst met elkaar gecombineerd zijn.
We krijgen de pov's van Trinity, Connor en Caleb en vooral de laatste twee weten je op het verkeerde been te zetten wat betreft de motieven van de ander. Daardoor is het ook heel begrijpelijk dat Trinity af en toe domme en verkeerde keuzes maakt want ik wist ook niet meer wie ik nou wel of niet geloven moest.
En het is ook heel begrijpelijk dat haar gevoelens van de ene op de andere tweeling springen. Ten eerste omdat ze er natuurlijk hetzelfde uit zien maar ook omdat ze allebei ontzettend aardige jongens zijn die hun gevoelens voor haar niet verbergen.

Ik kan niet echt zeggen dat dit een love triangle is ook al zijn er 2 jongens in het spel. Het heeft niet de onzekerheid en twijffels die zo herkenbaar is in boeken met een love triangle.
In dit boek draait het meer om de onzekerheid wat betreft de motivatie van de 2 jongens en de manier waarop ze zich tegen elkaar uitspelen ten koste van Trinity, ook al ligt dat niet in hun bedoeling.
Ze zijn er allebei van overtuigd dat hun missie de juiste is maar één van hen komt er uiteindelijk achter dat hij altijd voorgelogen is en moet zijn fouten goed maken voordat het fatale gevolgen heeft.

Dit boek heeft spanning en avontuur en een vleugje romantiek en is zeker aan te raden als je een fan bent van draken.
Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen; ik kijk zeker uit naar het volgende deel in de serie die Shattered gaat heten en uit komt in september 2014.


---------------* Veel Leesplezier *---------------