Serie: Covenant #5
Genre: Young Adult, Griekse Goden
Gepubliceerd: November 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
It's a beautiful day for a war.

As the mortal world slowly slips into chaos of the godly kind, Alexandria Andros must overcome a stunning defeat that has left her shaken and in doubt of their ability to end this war once and for all.

And with all the obstacles between Alex and her happily-ever-after with the swoonworthy Aiden St. Delphi, they must now trust a deadly foe as they travel deep into the Underworld to release one of the most dangerous gods of all time.

In the stunning, action-packed climax to the bestselling Covenant series, Alex must face a terrible choice: the destruction of everything and everyone she holds dear… or the end of herself.

Review:

En wéér is er een eind gekomen aan één van mijn favoriete series.
Eerder deze week las ik het laatste deel van de serie Razorland van Ann Aguirre (klik hier voor de review) en nu is er tot mijn grote verdriet een einde gekomen aan de serie Covenant.
Maar wat een geweldig einde was dit, een knaller!!

Jennifer L. Armentrout heeft met de serie Covenant van het begin tot het einde een vloeiend, ontzettend boeiend, verhaal weten neer te zetten.
Van deel 1 tot en met deel 5 kregen we een enorme dosis spanning, emoties, humor, romantiek en passie. 
Ik weet niet hoe ze het doet maar zonder dat de romance de boventoon voert weet JLA er een verschrikkelijk sexy en romantisch verhaal van te maken.

In deze knallende afsluiter van de serie moet Alex de God die de hele wereld wil veroveren en de mensen, de pure's en de half-bloods tot zijn slaven wil maken, zien te verslaan. Om dat te kunnen realiseren moet ze de God-Killer worden maar daar heeft ze Seth bij nodig en de kans dat die haar vrijwillig helpt is vrij klein.
En mocht het haar toch lukken dan is er nog dat vervelende kleine detail: wanneer haar missie slaagt zullen de goden haar moeten doden omdat het te gevaarlijk voor ze is om een God-Killer te laten leven.

Sentinel is een spannende, maar vooral ook emotionele, afsluiter waarin ontzettend veel gebeurt. Er wordt een verschrikkelijk spannende strijd op leven en dood gevoerd en niet iedereen komt ongeschonden en levend uit de strijd.
En het einde is hartverscheurend . . . . . maar erg mooi!

Ik houd enorm van kick-ass heldinnen in mijn boeken en Alexandria 'Alex' Andros is zo'n heldin. Ik had vanaf deel 1 al enorm veel respect voor haar, maar in dit boek is mijn respect nog meer gegroeid. Ze is niet ongeschonden uit de strijd, die ze leverde aan het einde van deel 4, gekomen. Elke dag dat ze in de spiegel kijkt wordt ze weer herinnerd aan die verschrikkelijke gebeurtenis maar ze laat het haar doen en laten niet beïnvloeden, ondanks dat het pijn doet wanneer er opmerkingen over worden gemaakt.
En Aiden's onvoorwaardelijke liefde voor haar, ook al ziet ze er niet meer uit als de Alex waar hij verliefd op werd, heeft ook enorm veel respect van mij afgedwongen. De manieren waarop hij altijd weer wist te bewijzen hoeveel hij van haar houd deden mijn tenen krullen.
Vanaf het moment dat ik hem leerde kennen ben ik een enorme fan van de sexy, stoere Aiden en alhoewel ik heel stiekem in deel 2 even afdwaalde richting Seth bleef hij mijn favoriet.
Hij heeft gewoon alles wat mijn hart een slag sneller doet slaan: hij is toegewijd, liefdevol, bezitterig en beschermend maar niet in overheersende mate, sexy en gepassioneerd in alles wat hij doet. Hem ga ik zeker missen!

Griekse Goden zijn figuren waar ik graag over lees en de Griekse mythologie en alles wat daar bij hoort fascineert me enorm. De manier waarop JLA de goden en mythologie in dit verhaal heeft verwerkt is ontzettend goed. En alhoewel de Goden een stel egoïstische, niet te vertrouwen figuren zijn, werkten ze wel enorm op je lachspieren want ze wisten op de meest onverwachte en ongepaste momenten en plaatsen te verschijnen en ze hebben een verschrikkelijk droge humor.

Een quote van Hades, God van de onderwereld, wanneer hij samen met Alex, Seth en Aiden te paard door de onderwereld rijdt:
Hades smirked at me as he wrapped a meaty hand around the reins. “We don’t have all day. There’s a mean game of Mario Kart waiting for me when I get back.”

Half-Blood en de prequel Daimon zijn de 1e boeken die ik las van Jennifer L. Armentrout en ik ben nog altijd blij dat ik destijds aan die boeken begonnen ben. Als ik dat niet gedaan had dan had ik echt een verschrikkelijk goed verhaal gemist en dan was ik een briljante schrijfster misgelopen.
Haar schrijfstijl is zooo goed; het is snel, vol met humor en romantiek, ze weet haar personages diepte en passie mee te geven, de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt is altijd goed uitgewerkt en ze vind altijd de juiste balans tussen spanning, emoties, humor en romantiek.

Ik zal deze serie echt gaan missen . . . . . maar . . . . . er komt een spin-off!!!!!
De serie gaat Titan heten en is het verhaal van Seth.
Ik ben ontzettend blij met dit nieuws want na de onthullingen aan het einde van dit laatste boek wilde ik echt heel graag weten hoe het verder zou gaan met Seth.
Helaas moeten we nog heeeel lang wachten want hij staat pas gepland voor februari 2015.
Wil je er meer over weten, JLA verteld hier wat over deze nieuwe serie (iets naar beneden scrollen).

Mijn reviews van de voorgaande delen: Daimon & Halfblood, Pure, Deity en Apollyon


---------------* Veel Leesplezier *---------------