Serie: Collapse Series #1
Genre: New Adult, Dystopian
Gepubliceerd: Januari 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
What would you do if the world as you know it ended in an instant?
How far would you go to survive?

Cassidy Hart is your typical High School graduate: A little shy, a little sarcastic, and a little naive. But when an electromagnetic pulse takes down the United States, she's forced to kick into full survival mode when she gets separated from her father.
Yeah. Things suck.
But with the help of a handsome soldier named Chris, she just might find her dad without getting into serious trouble.
Emphasis on might.
Oh. And there's the matter of avoiding getting killed in a world that's quickly turned into an active war zone.
It's going to change Cassidy's life.
It's going to be a major pain in the butt.

Review:

Een combi van de TV serie Revolution en de boeken reeks Tomorrow van John Marsden, zo kan ik dit boek in één zin het beste beschrijven.
Het begint op precies dezelfde manier als Revolution, alle elektriciteit, internet, telefoons, auto's etc., alles wat ook maar werkt dmv elektriciteit of een chip, is in één keer uitgeschakeld. Met als gevolg één grote chaos. En in een stad als Los Angeles is de chaos helemaal niet meer te overzien.
Gelukkig is Cassie opgegroeid met een vader die voorbereid is op een ramp. Jarenlang hebben ze samen aan een rampenplan gewerkt en mocht er iets gebeuren en ze van elkaar gescheiden worden dan weten ze waar ze elkaar kunnen vinden.
Cassie zet het rampenplan in werking en vertrekt naar de afgesproken ontmoetingsplaats. Maar dat leek tijdens het plannen makkelijker dan het in werkelijkheid is. Binnen een paar uur is de mensheid helemaal los geslagen en niemand is te vertrouwen.
Maar Cassie's instinct om mensen te helpen laat zich niet zomaar onderdrukken en wanneer ze een gewonde man op de weg ziet kan ze niet anders dan hem helpen. Gelukkig is de man ex-Navy-SEAL Chris en hij zal haar op haar tocht naar haar eindbestemming heel erg goed van pas komen want het wordt al snel duidelijk dat ze in World War III zijn terecht gekomen en de reis niet zonder gevaren is.
Ik heb de dystopian State of Emergency met ontzettend veel plezier gelezen. Het heeft een stel leuke persoonlijkheden, een vleugje romantiek, spanning, en er gebeuren dingen die je kippenvel van afschuw bezorgen.
Binnenkort volgt ook de review van deel 2, State of Chaos.

---------------* Veel Leesplezier *---------------