Serie: The Watchers #4
Genre: Young Adult, Vampiers
Gepubliceerd: Juni 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
JUST BECAUSE YOU WORK FOR THE DEAD DOESN’T MEAN YOU WANT TO JOIN THEM.

Drew has just started her second year on the Isle of Night, and the weather isn’t the only thing changing drastically. She has ascended to the rank of Initiate. She’s also found an intimate love in the handsome vampire, Carden. But most of all, she no longer dreams of escape. She dreams of vengeance.

Her friend, Emma, was brutally wounded by the savage vampire Alcántara, and may have been taken to the dreaded castle, from which none of the living return. But there are so many different stories from so many people with so many of their own deceits and machinations, Drew can’t be sure of anything—except that she must find a way into the castle to discover the truth and take down Alcántara once and for all.

But Drew isn’t the only one out for revenge. Someone very dangerous on the island is also out for blood…

Hers…

Review:

Dit is duidelijk nog niet de laatste in de serie want het einde is er wederom één die je uit laat kijken naar het volgende deel. Er is door de schrijfster ook nog helemaal niet bekend gemaakt uit hoeveel delen deze serie zal gaan bestaan, maar ik kan me haast niet voorstellen dat de volgende de laatste is want er zijn nog zoveel vraagtekens.
Naast het gevaar dat Drew loopt vanaf het begin dat ze op het eiland aangekomen is is er nu een extra gevaar bij gekomen; één van haar vrienden wil haar om zeep helpen en geeft niet op voor dat dat gelukt is. Ondertussen heeft ze de meest gruwelijke opdracht gekregen die je je maar kan bedenken en hoe graag ze het ook wil, ze komt er niet onderuit als ze zelf in leven wil blijven.
En haar relatie met vampier Carden verloopt niet helemaal zoals ze graag wil en haar gevoelens voor Ronan brengen haar ondertussen enorm in verwarring.
The Keep is zo mogelijk nog grimmiger, gruwelijker en duisterder dan zijn voorgangers en de enige momenten die lichtpuntjes in het verhaal brengen zijn de momenten waarin Carden en Ronan een rol spelen.
Maar hoe duister en gruwelijk het ook is, het blijft een serie die enorm fascinerend is. Het enige minpuntje dat ik dit deel kan geven is dat Drew haar gedachten de snelheid een beetje uit het verhaal haalden maar dat is ook het echt enige.
Zoals altijd kijk ik weer uit naar het volgende deel en ik hoop dat die niet al te lange tijd op zich laat wachten.

---------------* Veel Leesplezier *---------------