Serie: Katana #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Samurai
Gepubliceerd:
Taal: Maart 2012
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Skater girl or supernatural samurai? Rileigh Martin wants to believe that adrenaline gave her the strength to fend off three muggers in the mall parking lot. But adrenaline doesn't explain the voice in her head giving her battle tips and warnings. While worrying that she's going crazy (always a reputation ruiner), Rileigh gets a visit from Kim, a handsome martial arts instructor, who tells Rileigh she's harboring the spirit of a five-hundred-year-old samurai warrior. Relentlessly attacked by ninjas, Rileigh has no choice but to master the katana--a deadly Japanese sword that's also the key to her past. As the spirit grows stronger and her feelings for Kim intensify, Rileigh is torn between continuing as the girl she's always been and embracing the warrior inside her.

Review:

In films heb ik het niet zo op messen en zwaarden dus ook niet op ninja's en samurai, veel te bloederig naar mijn smaakt. Maar een boek over een zwaard of mes zwaaiende heldin kan ik altijd wel waarderen. Het kan af en toe ook bloederig zijn maar het is toch anders in je fantasie dan dat je het rechtstreeks op je netvlies krijgt voorgeschoteld.
De samenvatting van dit boek klonk veelbelovend en aangezien ik nog nooit over ninja's en samurai heb gelezen vond ik dit wel een uitdaging. En wat een uitdaging! Katana is een heel erg leuk boek met geweldige karakters en een ontzettend leuke verhaallijn. Het is spannend, heerlijk romantisch en heeft een ontzettend leuke, droge, sarcastische humor die mij van het begin tot het einde liet grinniken om dit boek.
De avond voor ik aan Katana begon zag ik de film Tekken en ik kon het niet helpen maar in mijn hoofd zag Kim er uit zoals de hoofrolspeler van die film . . .


niet slecht dus ;-)
Het 2e deel van de serie, Senshi, is inmiddels uit en die ga ik binnenkort zeker lezen!

---------------* Veel Leesplezier *---------------