Gistermiddag lag er een pakketje voor mij in de brievenbus en naar dit pakketje had ik meer dan een week uitgekeken. Voor de vakantie hadden mijn man en kinderen mij al verteld wat ik zou krijgen voor mijn verjaardag, die ik bijna elk jaar in Oostenrijk vier, maar dat ik het pas na de vakantie zelf mocht bestellen ("want jij weet precies wat je wilt en wij hebben er toch geen verstand van. . . ").
Dus zat ik maandag al op tijd te surfen op de site van bol.com en lag hij gistermiddag al in de brievenbus . . . . .


Ik ben zo blij als een kind met mijn nieuwe eReader, de Sony PRS-T2, en na een het opladen en stoeien met de Sony software heb ik mijn eerste boek erop gezet. Naar dit boek keek ik enorm uit en het kon gewoon niet mooier dat hij bijna gelijk uit kwam met de komst van mijn kado.
Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om de software van Sony op de PC te zetten, ik heb tenslotte ook al Kindle voor PC en Calibre erop, maar ik besloot het toch te doen omdat ik een paar boekenplanken aangemaakt had die ik niet terug kon vinden als ik de boeken op de reader wilde slepen. Ik heb wisselende reacties gelezen over de software maar ik vind hem, van wat ik tot nu toe gezien heb, erg gebruiksvriendelijk en het mooie is dat ik mijn boekenplanken op de PC kan indelen. Nu hoef ik niet meer met briefjes te werken omdat ik anders bang ben dat ik boeken vergeet op mijn reader te zetten. Ik zet ze nu op mijn gemak in de software en als ik het er aan toe heb om de nieuwe boeken te lezen synchroniseer ik de reader met de software en alles staat er op.Het belangrijkste punt waarom ik de Sony PRS-T2 graag wilde hebben, mijn 3 jaar oude BeBook One werkt nl nog steeds perfect, is het Engels-Nederlands woordenboek dat er in zit. Die heb ik niet zo heel vaak nodig, maar er zijn schrijvers die je graag met moeilijke woorden om de oren slaan en ik vind het vrij irritant als ik midden in het verhaal het woordenboek er bij moet pakken en moet zoeken en bladeren tot ik vind wat ik wil weten. Het haalt je helemaal uit het verhaal. Nu tik je op het woord en verschijnt onder in beeld de vertaling. Wil je een uitgebreidere vertaling dan kan je die ook nog opvragen. Ideaal!
En wat ik erg leuk en handig vind is dat je de covers van de boeken op je boekenplank ziet, iets wat ik in mijn BeBook een klein beetje miste.  


Het hoesje voor de reader is niet van Sony maar van Gecko. Hij is goedkoper dan het Sony hoesje en ik had er een hoop goede reviews over gelezen. En ik ben werkelijk waar helemaal verliefd op dit hoesje. De kleur, maar ook de complete uitstaling. Hij is zo lekker soepel en zacht en aan de binnenkant zit een heerlijke zachte stof, een uitsparing voor de stylus (wat in het Sony hoesje niet schijnt te zitten, hoe dom!) en een paar pockets.


Lezen is natuurlijk het belangrijkste wat ik doe op mijn nieuwe eReader, maar er zijn nog een hoop andere handigheidjes die ik allemaal nog uitproberen wil, zoals bv het maken van aantekeningen en opslaan van stukjes tekst: handig voor het opslaan van leuke/belangrijke quotes die ik meestal vergat op te schrijven en later natuurlijk nooit terug kon vinden. 
Ik ben nog lang niet uitgespeeld!


---------------* Veel Leesplezier *---------------