Serie: Games #1
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Oktober 2012
Taal: Engels
Waardering:★★★★☆
Add to Goodreads
Negentien jarige Cheyenne probeert het perfecte leven te leven en de herinneringen aan haar verleden te maskeren. Haar vriendje betrappen in bed met een andere vrouw bedreigt dat beeld van perfectie.

Eenentwintig jarige Colt wilde nooit naar college en verwacht niet ooit iets van zijn leven te maken, maar het is zijn moeder's laatste wens dat hij zijn diploma haalt en hij heeft geen andere keus dan te doen alsof het is wat hij ook wil.

Cheyenne heeft een nep-vriendje nodig om haar ex terug te pakken en Colt heeft geld nodig om voor zijn moeder te kunnen zorgen dus sluiten ze een deal die hen beiden helpt. Maar wat als Cheyenne's verleden niet is wat ze dacht? Al snel verruilen ze de ene charade voor de andere en verliezen ze zich in elkaar om de pijn te vergeten. Hoe langer ze hun spel spelen, hoe duidelijker het wordt dat wat ze hebben wel heel echt voelt. 

Zowel Cheyenne als Colt weten dat het leven niet gemakkelijk is, maar geen van hen verwacht de tragedie die hen dreigt te verscheuren voor altijd.

Review:

Dit is het tweede boek dat ik van Nyrae Dawn gelezen heb en ik vind deze New Adult  leuker dan haar YA. Eén van de redenen is dat de hoofdpersonen in Charade volwassener zijn en er meer sexuele spanning in zit, maar ook omdat het een meer emotioneel beladen boek is. Vanaf de allereerste regels had dit boek mijn volle aandacht. Het begint gelijk al goed met het moment dat Cheyenne haar vriend betrapt heeft en alleen al om zijn reactie kon ik hem wel wurgen. Cheyenne is al op jonge leeftijd achter gelaten door haar moeder en dat heeft zijn sporen op haar nagelaten. Ze laat niemand dicht bij haar komen, met uitzondering van haar vriend. Maar nadat ze die betrapt heeft met een ander is ze er van overtuigd dat het beter is dat ze haar gevoelens achter slot en grendel zet. Colt heeft te maken met heel andere problemen. Zijn moeder is stervende en hij probeert haar leven nog zo dragelijk mogelijk te maken, en om dat te kunnen bereiken verdient hij zijn geld op illigale wijze. Wanneer Cheyenne hem geld bied om haar nep vriendje te spelen weigert hij in de eerste instantie omdat hij aanvoelt dat ze wel eens meer voor hem zou gaan kunnen betekenen dan hij wil. Maar dit veranderd wanneer ze lastig gevallen wordt door haar ex en hij zich min of meer verplicht voelt om haar te beschermen. En ze zijn zo goed voor elkaar. Samen staan ze sterk en kunnen ze het verleden van Cheyenne en het verdriet van Colt overwinnen. Het einde was nog even schokkend en spannend, maar gelukkig is alles goed gekomen; een Happy End!
Een mooi geschreven verhaal en het zat goed in elkaar. Ik ga zeker de opvolger Facade lezen die in het voorjaar van 2013 uit gaat komen.

---------------*---------------