Serie: Ashfall #2
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: Oktober 2012
Taal: Engels
Waardering:  GOUDEN STER, EEN TOPPER!
Add to Goodreads
Het is meer dan zes maanden geleden sinds de uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan. Alex en Darla zijn een tijd bij familieleden gebleven en hebben hun best gedaan zo goed mogelijk om te gaan met de nieuwe primitieve wereld die zo goed werd weergegeven in Ashfall, het eerste boek in deze serie. En ze wachten al zes maanden op de terug keer van de ouders van Alex uit Iowa. Alex en Darla besluiten dat ze niet langer kunnen wachten en beginnen hun reis naar Iowa om de ouders van Alex terug te brengen naar Illinois. Maar het landschap dat ze doorkruisen is nog gevaarlijker dan voorheen, met een strijd op leven en dood voor voedsel en macht tussen de resterende gemeenschappen. Wanneer het ondenkbare gebeurt, moet Alex nieuwe reserves van kracht en vastberadenheid zien te vinden om te overleven.

Review:

Ashen Winter begint 10 maanden na de ashfall, de verwoestende gevolgen van de vulkaan uitbarsting in Yellowstone Park, en 6 maanden nadat Alex en Darla op de boerderij van zijn Oom en Tante zijn aangekomen. Alex, Darla en zijn familie hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het leven zo dragelijk mogelijk te maken na de rampzalige vulkaan uitbarsting. Maar het leven is verre van veilig en wanneer ze op de boerderij overvallen worden en er achter komen dat de aanvallers informatie kunnen hebben over de ouders van Alex, die nog steeds spoorloos zijn, zetten Darla en hij de achtervolging in. Maar het leven is nog gevaarlijker geworden dan een half jaar geleden en Alex en Darla komen van de ene gevaarlijke situatie in de andere terecht.
Ondanks alle tegenslagen en aanslagen op hun leven heeft Alex zijn normen en waarden weten te behouden. Het is echt bewonderenswaardig dat hij zich niet laat verleiden tot onnodig geweld en doodslag terwijl hij zelf regelmatig vijandig wordt behandeld en bedreigd met de dood. Maar die nobelheid brengt hem en Darla vaak in gevaar. Vooral Darla moet het door zijn nobele acties regelmatig ontgelden en af en toe kon ik het niet laten om op hem te schelden en hem voor zijn stommiteiten te vervloeken. Maar hij gaat niets en niemand uit de weg om zijn fouten weer goed te maken wat vaak weer tot pijnlijke verwondingen en vaak nog gevaarlijker situaties leidt.
Ashen Winter zit, net als Ashfall, vol spanning, avontuur en verdriet, en de gruwelijke dingen waartoe mensen die honger lijden in staat zijn bezorgden me de rillingen over de rug. Maar er zitten ook humoristische, romantische en blije momenten in en de vindingrijkheid van Alex en Darla, en het doorzettingsvermogen om deze ramp te overleven, is enorm groot. Al deze aspecten met elkaar maken dit een geweldige Dystopian die ik je absoluut aanraad om te lezen.
Deel 3, Sunrise, gaat ergens in 2013 uit komen en ik weet nu al dat mijn geduld tot dan enorm op de proef gesteld gaat worden.

Klik hier voor mijn review van Ashfall.

---------------*---------------