Serie: Going Under #1
Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Maart 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆ 

Jessie Boone is een bad boy die niet marcheert op het ritme van de trommel van iemand anders, maar op zijn eigen ritme. Opgegroeid in minder dan wenselijke omstandigheden is het harde leven hem niet vreemd en hij is vastberaden om dat leven achter zich te laten. Wanneer hij overgeplaatst wordt naar East Franklin High ziet hij daarin zijn kans om met zijn atletisch vermogen een ​​college football beurs te krijgen, maar Forbes Henderson, de speler die Jessie moet vervangen, is niet van plan zijn plek gewillig af te staan. Forbes is zelfs bereid extreme maatregelen te nemen om zijn plaats als eerste quarterback te behouden. Wanneer Forbes zijn kwaadaardige plan om zijn vervanger te verwonden faalt is Jessie woedend en vastbesloten om hem te laten zien dat hij geknoeid heeft met de verkeerde persoon; hij gaat niet alleen de positie van de eerste quarterback innemen, hij gaat hem ook zijn meisje afnemen.

Claire Deveraux is perfectie op zijn best. Ze is mooi, intelligent en zich er niet van bewust dat ze de pion is geworden van Jessie Boone's wraakactie tegen haar vriend, Forbes Henderson. Claire heeft met haar rol als perfecte vriendin van Forbes Henderson iedereen voor de gek weten te houden, iedereen behalve Jessie Boone, en ze vreest dat deze getatoeëerd bad boy haar geheime verlangen ziet naar zijn ruwe bedreigingen en beloftes, een verlangen dat haar perfecte wereld op zijn kop zal zetten. Als ze besluit toe te geven aan een onbevangen moment met Jessie, zal ze erachter komen dat het een daad van wraak is of zal Jessie leren dat de smaak van de liefde zoeter is dan die van wraak?

Review:

Het rijke, knappe en slimme meisje en de sexy bad boy uit de achterstandswijk met de slechte reputatie. Ze vallen voor elkaar maar hun verschillende achtergrond staat een relatie in de weg. Het is een thema waar ik wel van houd. Perfect Chemistry van Simone Elkeles was één van de eerste YA novels die ik gelezen heb met dit thema en tot op de dag van vandaag is het één van mijn favorieten in het hedendaagse YA genre. Maar afgezien van hetzelfde thema heeft Going Under een heel eigen, erg leuk plot. Claire is niet het verwende, rijke meisje dat je zou verwachten en onder zijn stoere, onverschillige gedrag schuilt in Jessie een jongen met een groot hart en de wil om iets van zijn leven te maken. Maar die kans kan hij niet eerder aangrijpen dan wanneer hij geslaagd is en naar College kan gaan. Tot dan moet hij zich schikken naar de wil van zijn gevoelloze grootmoeder. Het is pijnlijk en frustrerend om te zien hoe hij worstelt met zijn verleden en huidige situatie en nog triester om te zien hoe zijn maatschappelijk werkster, die hem toch hoort te helpen, hem laat vallen als een baksteen wanneer hij te dicht bij haar privé leven komt. Het is een spannend, af en toe tenenkrullend romantisch boek, maar ook frustrerend doordat Jessie weigert open kaart te spelen met Claire en de hulp van zijn vriend, die hij zo goed kan gebruiken, afslaat.
De eerste uitgave van Going Under had maar 35 hoofdstukken en eindigde in een enorme cliffhanger. De schrijfster had hierop enorm veel commentaar gekregen van lezers en besloot een 36ste hoofdstuk te schrijven: erg leuk dat een schrijfster luistert naar haar lezers! Voor de mensen die de 1e editie gekocht hebben (waaronder ikzelf) heeft ze dit hoofdstuk op haar website geplaatst. De epiloog is mooi en verrassend, ook zonder het 36ste hoofdstuk zou ik hierover tevreden zijn, maar ik ben blij dat ze dat hoofdstuk toch heeft toegevoegd, het geeft meer duidelijkheid.
Ik kijk er naar uit om de 2e in deze serie, Shallow, te lezen. Die gaat over Payton, de vriendin van Cassie, en zij was één van mijn favoriete karakters in dit boek door haar humoristische, vaak sexueel getinte, uitspraken. Shallow is inmiddels gepubliceerd.

---------------*---------------