Lezen is een heerlijke hobby, een die ik vol overgave uitvoer, maar het bijhouden van deze blog is in de loop der tijd net zo'n grote hobby geworden. Ik vind het heerlijk om mijn gedachten te laten gaan over een boek dat ik net gelezen heb en probeer altijd een zo goed en eerlijk mogelijke review te geven, wat niet altijd even makkelijk is. Als ik zo eens terug kijk naar de boeken die ik vanaf het begin van mijn blog beoordeeld heb dan valt het me op dat ik wel heel veel geweldige boeken gelezen heb. De meeste boeken op mijn blog hebben 5 sterren gekregen en dat is toch wel erg bijzonder. Ben ik dan zo gemakkelijk tevreden te stellen?? Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat het eerder te maken heeft met het kiezen van het juiste boek, op het juiste moment. Ten eerste geef ik altijd toe aan de stemming waarin ik ben. Ben ik in de stemming om een hedendaagse roman te lezen dan doe ik dat. Heb ik zin in een dystopian dan lees ik een dystopian. Ten tweede lees ik, voor zover dat mogelijk is, een exerpt van het boek dat ik wil gaan lezen. Door die te lezen weet je al gauw of de schrijfstijl je aan spreekt of niet en de toon in de exerpt is al vaak een goede indicatie of je het boek leuk gaat vinden of niet. En ten derde kijk ik vaak even op Goodreads naar de waarderingen die het boek heeft gekregen. Natuurlijk is dit geen waterdicht systeem, maar tot nu toe heb ik door deze manier van kiezen al een heleboel geweldige boeken gelezen. Toch zijn er in de loop der tijd een aantal door de mand gevallen. Boeken waar ik naar uit keek maar die me na een paar hoofdstukken al de keel uit hingen. Van een aantal heb ik een review op mijn blog geplaatst, maar ik realiseerde me dat ik ook een groot aantal niet geplaatst heb. Niet omdat ik niet de moeite wilde nemen om van deze boeken een review te schrijven, maar omdat ik ze zodra ik ze heb weggelegd, eigenlijk al weer ben vergeten. Het was even graven in mijn geheugen maar hieronder vind je een paar boeken die van mij maar 1 ster krijgen. Klik voor de samenvatting van het boek op de link Add to Goodreads.


---------------*---------------

Serie: Stork #1
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: Oktober 2010
Taal: Engels
Waardering: ★☆☆☆☆
Add to Goodreads

Review: 

Dit leek me echt een hele leuke serie, maar helaas heb ik maar een paar hoofdstukken van het eerste deel gelezen. Ik vond hem gewoon niet leuk. Eigenlijk al vanaf de eerste regels, maar in de hoop dat het wat verder in het boek beter zou worden las ik door. Je moet ook niet té snel opgeven natuurlijk ;-) Maar helaas werd het niet beter, ik vond de hoofdpersoon niet echt een leuke persoonlijkheid en de dingen die er gebeurden vond ik allemaal maar raar. Jammer maar deze serie kan van mijn lijstje geschrapt worden.

---------------*---------------

Serie: Blud #1
Genre: Adult, Paranormal
Gepubliceerd: Maart 2012
Taal: Engels
Waardering: ★☆☆☆☆

Review:

Ik heb altijd gezegd dat ik dol ben op fantasie verhalen en dat ze wat mij betreft niet fantasierijk genoeg kunnen zijn. Nou na dit boek ben ik daar op terug gekomen. Fantasievolle verhalen vind ik leuk, maar er is een grens. Deze begon goed, maar werd in de loop van het verhaal steeds gekker, ik vond het allemaal een beetje teveel van het goede. Jammer want de samenvatting én de cover spraken me erg aan, vooral de cover. Ik weet niet wat het met die man is, ik houd helemaal niet van lang haar bij een man, maar hij heeft iets wat me aantrekt. Tja, weer een duidelijk geval van 'beoordeel een boek niet op zijn cover ' ;-)

---------------*---------------

Serie: Strange Angels #1
Genre: Young Adult, Weerwolf, Zombie
Gepubliceerd: Mei 2009
Taal: Engels
Waardering: ★☆☆☆☆

Review:

Nog een serie die ik van mijn lijstje kan schrappen. Ik had veel positieve reviews gelezen van deze serie, misschien wordt hij beter met elk boek dat verschijnt, maar ik kon me er niet toe zetten om dit boek uit te lezen. Met de hoofdpersonen had ik totaal geen connectie en het verhaal sprak me totaal niet aan. 

---------------*---------------

Serie: Théâtre Illuminata #1
Genre: Young Adult, Faeries
Gepubliceerd: April 2010
Taal: Engels
Waardering: ★☆☆☆☆

Review:

Eigenlijk had ik het van dit boek kunnen weten. Ik houd niet zo van verhalen die draaien rond Shakespear of een Shakespearian achtige manier van vertellen hebben. Het is al behoorlijk lang geleden dat ik een poging heb gedaan om dit boek te lezen en ik weet het niet meer zo goed, maar wat ik me nog kan herinneren is dat ik het maar een raar verhaal vond en Bertie maar een vreemd hoofdpersoon. Ik heb hem dan ook niet uitgelezen.

---------------*---------------