Serie: Carnival of Souls #1
Genre: New Adult, Hedendaags, Demonen, Tovenaars
Gepubliceerd: September 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
In een stad van demonen, scheiden de stijve kaste lijnen de machtigen van degenen die hongeren naar macht. En in het hart van The City is de Carnival of Souls, waar zowel moord en plezier te koop worden aangeboden. Eens in een generatie organiseert de Carnival een dodelijke concurrentie strijd die het mogelijk maakt voor de daimons zich aan te sluiten bij de heersende elite. Zonder die concurrentie strijd zien Aya en Kaleb een sombere toekomst tegemoet, al is het voor beide om verschillende redenen. Voor elk van hen is vechten op leven en dood de enige manier om te proberen te overleven.

Alles wat Mallory weet van The City is dat haar vader, en iedere andere tovenaar, het ontvluchtte voor een leven in ballingschap in de menselijke wereld. In plaats van een typisch tiener leven vol vrienden en misschien zelfs een beetje romantiek, scant Mallory de rustige straten op bedreigingen, verbergt zich, en traint om te kunnen doden. Ze weet dat het slechts een kwestie van tijd is tot een daimon haar en haar vader vindt dus bereid ze zich voor op het onvermijdelijke. Terwijl Mallory weinig weet van The City kent elke inwoner haar. Er zijn plannen voor Mallory en binnenkort zal ook zij worden ingeweid in de decadentie en het gevaar van de Carnival of Souls.

Review:

Carnival of Souls wisselt van een gewone, hedendaagse wereld naar een vreemde, middeleeuws lijkende wereld, The City, waar dood en plezier hand in hand gaan. Het wordt verteld vanuit verschillende oogpunten wat het een diep en interessant verhaal maakt. De hoofdpersonen zijn Mallory, Kaleb, Aya en Belias. Mallory woont in de hedendaagse wereld, is opgevoed door een tovenaar en heeft leren vechten om zich te kunnen beschermen tegen de slechte daimons en denkt dat ze een doodnormaal mens is. Aya woont in The City, komt van de hoogste kaste die er bestaat, en heeft haar verloving met Belias beeindigd om te vechten op leven en dood voor haar recht om in de raad van de stad te komen. Belias, een daimon uit The City, en ook van de hoogste kaste, is de ex-verloofde van Aya en doet er alles aan om haar er ervan te overtuigen zich terug te trekken uit de wedstrijd. De daimon Kaleb, uit The City en van de laagste kaste, heeft de opdracht aangenomen om Mallory te vinden en terug te brengen naar The City en haar echte vader, maar hij begint te twijffelen of hij zijn opdracht wel uit wil voeren omdat hij gevoelens heeft voor Mallory.
De titel van dit boek laat je denken dat het over carnaval gaat, maar het is verre van dat. De Carnival of Souls is een soort markt waar je moord en plezier kan kopen bij marktkooplui. Wat er allemaal in The City gebeurt is niet te bevatten, gruwelijk en op sommige momenten heb ik mij afgevraagd of het wel een Young Adult genoemd mag worden. Er komt geen explicite sex in voor maar het verkopen van je lichaam voor geld is iets heel normaals in The City en wat volgt nadat Kaleb op papier getrouwd is overtuigde mij ervan dat ik dit boek niet aan kan geven als een Young Adult maar als een New Adult. Maar de wereld in Carnival of Souls is zeker bijzonder en intrigerend met evenzo intrigerende persoonlijkheden. Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen en tot mijn vreugde is het een begin van een serie. Voor ik eraan begon heb ik er nergens wat over gelezen, waardoor ik er vanuit ging dat het een stand alone is, maar tegen het einde was het me wel duidelijk want er gebeurde nog teveel om in die laatste paar hoofdstukken opgelost te kunnen worden. En ik ben er blij om want Carnival of Souls is te spannend en interessant om er niet meer over te willen lezen. Wanneer het volgende deel uit gaat komen is nog niet bekend, maar houd deze prachtige website in de gaten: Carnival of Souls

En wat te denken van deze book trailer. Die geeft de sfeer van de Carnival of Souls perfect weer. Het is de mooiste trailer die ik tot nu toe gezien heb en wat nog mooier is, hij is gemaakt in Nederland, door een Nederlands bedrijf.