Serie: Heven and Hell #0,5 & #1
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: December 2011
Taal: Engels
Waardering: 2x ★★★★★
Add to Goodreads
Voor. Alles was zo veel beter vóór. Ik werd niet achtervolgd door nachtmerries, school was veilig en mijn gezicht was perfect. Nu ben ik een freak en alles is veranderd. Het ergste is dat ik me niets kan herinneren van de nacht dat ik werd veroordeeld tot een leven in de schaduw. De herinnering is gestolen en ik kan me gewoon niet aan de indruk onttrekken dat iemand, iets, daar buiten me in de gaten houd.
Net als ik denk dat ik mijn leven een beetje op regel heb verschijnt Sam met zijn intimiderend gouden blik en zwoele stem en hij doet me beseffen dat ik niets weet. Hij laat me zien dat mijn littekens er niet toe doen. Dat ze nooit er nooit toe deden. Ik kan het niet helpen dat ik voor hem val, onbewust van het feit dat hij precies weet hoe ik mijn littekens kreeg. Niet wetend dat hij betrokken was.

Heven heeft geen idee hoe dicht de dood haar op de hielen zit. Ze heeft geen idee wat ik heb gedaan om haar in leven te houden. Ik vrees de dag dat ze mijn geheimen leert kennen, erachter komt wat ik werkelijk ben. Maar zelfs dan kan ik niet stoppen, ik beloof om alles weer goed te maken Haar jager zal worden gejaagd, Hemel en Hel, geloof en zonde zullen strijden, en we zullen zegevieren. Maar eerst moet Heven leren te zijn wat ze zich nooit voor heeft kunnen stellen. Ik weet dat ze de kracht heeft, ik voel het. Als we willen overwinnen, moet ze haar zwakheden overwinnen om veel meer te worden.

Review:

Voor Masquerade heb ik Before, de prequel, gelezen. Het is een goede en spannende aanloop naar het eerste deel en laat het leven van Heven zien voordat ze aangevallen werd en haar gezicht permanent ontsierd wordt door littekens op één helft van haar gezicht. Van de populaire, sprankelende Heven is na de aanval weinig meer over. Ze verstopt haar gezicht achter haar haar en onder capuchon's en van haar vele vrienden zijn er nog maar 2 over waarbij ze zich op haar gemak voelt.  Dan ontmoet ze Sam met zijn prachtige goudkleurige ogen en zwoele stem en hij leert haar weer van het leven te genieten en zichzelf te accepteren zoals ze nu is. Maar Sam's liefde brengt haar ook in gevaar, Sam is nl niet de gewone jongen die ze denkt dat hij is.
Masquerade is origineel, spannend, mysterieus en zeker romantisch. Heven en Sam zijn leuke karakters en het volgende deel, Charade, is al uit en ga ik binnenkort zeker lezen!