Serie: Covenant #2
Genre: Young Adult, Griekse Mythology
Gepubliceerd: Maart 2012
Taal: Engels, nog niet vertaald
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Er is dat wat nodig is. En er is het lot . . .
Voorbestemd zijn om een soort van bovennatuurlijk stopcontact te worden is niet echt geweldig, vooral wanneer Alexandria's 'andere helft' overal is waar zij gaat. Seth is in haar trainingsruimte, wacht op haar na haar lessen en blijft opdagen in haar slaapkamer, zo niet cool. Hun connectie heeft wel een aantal voordelen, zoals het op afstand houden van haar nachtmerries over de tragische confrontatie met haar moeder, maar het heeft geen effect op wat Alex voelt voor de verboden Pure Aiden.  Of wat hij bereid is op te offeren voor haar.
Als Daimons infiltreren in de Covenant en studenten aanvallen sturen de goden de Furies, mindere goden die vastbesloten zijn elke bedreiging aan de Covenant en de goden uit te roeien, en daaronder vallen ook de Apollyon ... en Alex. En alsof dat en een horde van aether-zuigende monsters niet erg genoeg is, is er ook nog een mysterieuze bedreiging die bereid lijkt om alles te doen om Seth te neutraliseren, zelfs als dat betekent Alex tot dienstbaarheid te dwingen . . . . . of haar te doden.
Wanneer de goden erbij betrokken worden kunnen sommige beslissingen nooit, nooit ongedaan gemaakt worden.

Review:

Pure is een geweldig vervolg op Half-Blood. Het is een rit in een achtbaan van het begin tot het einde, ik kon het boek maar nauwelijks weg leggen en ik denk dat ik bijna alle emoties die je maar kan voelen gevoeld heb. Alex is een geweldige persoonlijkheid die, ook nadat ze het nodige heeft meegemaakt sinds ze weer terug is in de Covenant, haar gevoel voor humor en rechtvaardigheid blijft behouden. Maar ze is ook impulsief, koppig en een flapuit en dat brengt haar vaak in de problemen. Gelukkig springen Aiden en Seth haar regelmatig te hulp en kunnen ze voorkomen dat Alex voor de rest van haar leven veranderd in een onderdanige hulp. Alex en Aiden worstelen nog steeds met de verboden gevoelens voor elkaar maar er groeien ook verwarrende gevoelens voor Seth. Komen die voort uit de connectie tussen hen omdat ze allebei een Appolyon zijn of zijn het echte gevoelens? De romantische, intense en sexuele spanningen lopen in dit deel heel hoog op en die geven een heerlijke extra spanning mee aan dit toch al zo spannende verhaal.
Gelukkig hoeven we niet zo lang te wachten op het 3e deel, Deity, die wordt in november 2012 vewacht.