Serie: Shattered Souls #1
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: December 2011
Taal: Engels, nog niet vertaald
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Lenzi hoort stemmen en heeft visioenen: grafstenen, overstromingen en een jongen met staal grijze ogen. Haar vriend, Zak, kan haar niet helpen en alles wordt steeds luider en intenser. Dan ontmoet Lenzi Alden, de jongen uit haar dromen, die onthult dat ze een gereïncarneerde Speaker is, iemand die kan praten met verloren zielen en ze kan helpen, en hij is al eeuwen haar Protector.
Nu moet Lenzi kiezen tussen haar leven met Zak en het leven dat zij is voorbestemd te leiden met Alden. Maar de tijd dringt: een kwade geest is er op uit Lenzi's leven te vernietigen en hij zal haar doden als ze niet snel een beslissing neemt.

Review:

Een boek met een uniek plot. Lenzi denkt dat ze, net als haar overleden vader, ziek en gek aan het worden is. Ze hoort stemmen en heeft visioenen. Door het nemen van pillen probeert ze dit te verbergen voor haar moeder en vriend Zak. Maar tijdens een bezoek aan het graf van haar vader ontmoet ze Alden, een mooie, blonde jongen die ze zag in één van haar visioenen. Hij verteld Lenzi dat ze niet gek aan het worden is, de stemmen zijn echt, en zij is een Speaker, iemand die de zielen die op aarde rond blijven hangen kan helpen over te steken naar de andere zijde, en hij is haar Protector. Hij helpt haar om de zielen te laten oversteken en beschermt haar tegen kwade zielen. Elk leven weer zijn Alden en Lenzi aan elkaar verbonden als Speaker en Protector, maar in dit leven kan Lenzi zich niks meer herinneren van de vorige levens terwijl Alden zich alle levens samen kan herinneren.
Wat dit verhaal bijzonder maakte was dat Alden's ziel zijn lichaam kan verlaten en hij zijn ziel in Lenzi's lichaam kan plaatsen. Dit zorgde voor bizarre en soms humoristische situaties. Shattered Souls was een erg leuk en verfrissend boek.